* Sambata si duminica, o generatie buna, printre cele mai bune din istoria tenisului nostru, alaturi de cea a Virginiei Ruzici, Florenta Mihai si Mariana Simionescu-Borg (antrenate de… Aurel Segarceanu), adica Simona Halep, Mihaela Buzarnescu, Irina Begu, Monica Niculescu si Ana Bogdan, sau, cum le spune Mihaela in postarea de unde am luat poza, “Segarceanu’s Angels”, va incerca sa invinga, la Ostrava, detinatoarea Cupei Federatiei, Cehia.

Dupa tragerea la sorti, desfasurata vineri, programul meciurilor (pe care le putem urmari de la ora 14,00, pe Digi 1 si Telekom 1) este urmatorul:

sambata:
Karolina Pliskova (5 WTA) – Mihaela Buzarnescu (27 WTA)

Katerina Siniakova (44 WTA) – Simona Halep (3 WTA)

Duminica:

Karolina Pliskova – Simona Halep

Katerina Siniakova – Mihaela Buzărnescu

Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova – Irina Begu/Monica Niculescu

In tabara noastra domneste optimismul, daca ne gandim la declaratiile facute de capitanul-nejucator Florin Segarceanu (“putem sa speram chiar la castigarea trofeului”) si Simona Halep, racheta noastra nr. 1 spunand, in esenta:

“Faţă de meciul precedent cu Cehia consider că avem şi noi mai multă experienţă în Fed Cup. Cred că anul trecut am câştigat meciuri importante. De asemenea, atmosfera în echipă cred că e mult mai bună. Suntem mult mai unite, mai mature. În Fed Cup nu e uşor să gestionezi emoţiile. Sunt emoţii diferite pentru că joci pentru ţara ta şi totul aduce o presiune în plus. Dar sper eu să facem faţă bine şi să ieşim învingătoare de data asta”.

* Inca de joi, Prosport a avut o exclusivitate, iar astazi, intr-un comunicat in limbaj de lemn, calti si, pe alocuri, plastic, Federatia romana de fotbal confirma, intr-o singura propozitie, de fapt, ascunsa prin “molozul” vorbelor goale, realitatea: NE VOM FACE DE RAS LA EURO-2020 DE FOTBAL!

Iata, insa, datele problemei, dupa care va voi reproduce cuvintele-cheie din gargara federala, intarindu-le cu majuscule

“UEFA a optat pentru baza din Berceni a FCSB, pentru baza Mogoşoaia a FRF şi, spun sursele ProSport, pentru stadionul Concordia din Chiajna.

Când Bucureştiul a primit, în 2014, organizarea a patru meciuri din cadrul turneului final al Euro 2020, statul român, prin intermediul guvernului său, şi-a luat angajamentul să reconstruiască patru stadioane, la standarde competitive, pe care să se poată antrena naţionalele care vor juca pe Arena Naţională. Era vorba, atunci, să fie refăcute Steaua, Arcul de Triumf, Dinamo şi Rapid.

ProSport a aflat însă că UEFA n-a mai ţinut seama de promisiunile încălcate la nesfârşit ale statului român. Specialiştii forului de la Nyon au venit în inspecţie la Bucureşti acum câteva luni şi au optat pentru bazele de pregătire din Berceni (a FCSB), Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia (al Federaţie Române de Fotbal) şi Chiajna.

Din acest moment, reconstrucţia arenelor Steaua, Dinamo şi Rapid nu mai are importanţă, din perspectiva UEFA, care “s-a acoperit”.

Ce se întâmplă cu stadioanele Ghencea, Dinamo şi Rapid? Ghencea e deja la pământ, Arcul de Triumf e singurul care rămâne în schemă (…).

(…) Din toate aceste promisiuni nu s-a ales aproape nimic.

– Linia de metrou Bucureşti – Otopeni nu se va face. În loc s-a vorbit despre un tren, dar nici acela nu se va mai realiza.

– Stadionul Dinamo nu se ştie când şi dacă se va mai face. Există un studiu de prefezabilitate, dar atât.

– La Steaua, lucrările au început în noiembrie, vechea arenă este deja demolată şi CNI dă asigurări că totul e în regulă, dar se pare că UEFA e de altă părere. Conform planului iniţial, lucrările ar fi trebuit să înceapă în martie 2018, adică 8 luni mai devreme.

– La reconstruirea stadionului Rapid s-a renunţat, anunţându-se, în schimb, o cosmetizare masivă (şi foarte scumpă) a acestuia. Lucrările au început de curând, s-au dat şi aici toate asigurările că până la ora startului Euro 2020 arena va fi gata.”

Ei, si acum sa vedem ce precizeaza FRF-ul condus de Razvan Burleanu. Nu mai reproduc, din respect pentru dvs., paleasca data publicitatii, ci reproduc doar miezul problemei, cum am spus:

2. Catalogul facilităţilor sportive pentru EURO 2020 va fi completat într-o etapă ulterioară cu stadioanele de antrenament şi hotelurile disponibile pentru echipele care vor juca un singur meci în oraşele gazdă, aşa-zisele echipe în ”tranzit”. Aceste stadioane vor fi puse la dispoziţia UEFA pentru antrenamentul echipelor cu titlu gratuit. Cazarea va fi plătită de echipe. Stadioanele Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf vor putea fi luate în consideraţie în 2020 pentru secţiunea ”tranzit” a catalogului UEFA IN MASURA IN CARE ACESTEA VOR FI FUNCTIONALE (sublinierea mea)…. De asemenea, stadionul Dinamo urmează o procedură specială pentru a recupera întârzierile apărute şi a se înscrie în catalogul UEFA.”

In cei aproape 10 ani de la incredintarea gazduirii, intre cele 12 orase, a turneului final european, BUCURESTIUL, ROMANIA NU AU MISCAT UN PAI! Va amintesc ca Belgia, care, orice s-ar spune, sta infinit mai bine decat noi, a avut decenta sa se desisteze, pentru ca a considerat costurile prea mari.

Noi, vorba aia, plini de raie si cu coada ridicata!

* In etapa a 2-a a cursei cicliste Etoile de Besseges, ciclistul roman Eduard Grosu nu prea s-a vazut, sosind in mijlocului unui pluton masiv, de 149 de rutieri, pe locul 72.

Etapa, Saint-Geniés-de-Malgoires – La Calmette (157,9 km) a fost castigata de francezul Christophe Laporte, in 3’30’59”, invingatorul preluand si tricoul de lider al clasamentului general.

* Tot vineri s-a disputat si etapa a 3-a a celei de-a 70-a editii a “Volta a la Comunitat Valenciana”, intre Quart de Poblet si Chera, primul trecand linia de sosire belgianul Greg Van Avermaet (CCC Team), cronometrat pe 191 km in 5h00’16”, urmat de italianul Matteo Trentin si de italienii Luis Sanchez si, hop, Alejandro Valverde, inepuizabilul, in acelasi timp.

La general conduce in continuare norvegianul Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), dar ierarhia este stransa, cu primii 15 in 30 de secunde, astfel ca pana duminica se pot schimba multe.