* Presedintele Asociatiei Internationale a Presei Sportive, Gianni Merlo, a avut amabilitatea sa transmita, de pe propria adresa de e-mail, diplome celor care au fost relevanti, banuiesc, in editia inaugurala a AIPS Awards, unde blogul lucianopreasport a ocupat locul 4 in selectia Europa si locul 7 in cea mondiala.

Dincolo de faptul ca am eu mereu “norocul” sa fiu plasat sub linia celor care primesc si recompense financiare (iar cand sunt foarte aproape se gaseste cate un ticalos marunt, fost coleg ajuns mare, dar nu in presa sportiva, ci in alta parte, sa ma taie, “ca poate”, principiul jegos la moda), sunt multumit de faptul ca, practic, in ce ma priveste, sunt singurul clasat bine la weblog care nu a avut niciun sprijin, cum ar fi o platforma sau un site, primii 3, de pilda, publicand ca rubricanzi in mari retele online.

Presa online, care va domina in urmatoarele decenii implacabil asa-numita presa scrisa, iar nu prea tarziu si in audio si video, nu s-a decantat inca, normal, sa se vada ce inseamna o rubrica, un blog, o platforma, un site, un ziar pe net etc…

* Sa vedem, insa, ce s-a intamplat prin sport astazi si dincolo de tenis (de fotbal se ocupa cu asupra de masura, slava Domnului, destui). Pai, in primul rand, la rugby parca ne-am mai revenit, pierzand onorabil totusi cu Georgia in Europe International Championship, la Cluj, evident, ca acolo mai gasesti arene decente.

Gruzinii au castigat cu 19-8, dupa ce noi am condus cu 6-3 la pauza, dar ceea ce m-a impresionat extraordinar a fost ca, desi aveau avantaj bun, de 6 puncte, in minutul 66, apoi, din nou, in ultimul minut, oaspetii au tinut mortis sa ne bata la mai mult de 7 puncte diferenta, pentru ca noi sa nu luam un amarit de punct bonus defensiv. Desi, repet, anul acesta nu prezentam niciun pericol. Dar asa e in sportul mare, joci pana la capat, nu lasi nimic la voia intamplarii, daca poti…

* Urmatorul meci al nostru in competitie se va disputa pe 16 februarie, cu Germania, federatia decizand sa programeze confruntarea la Botosani. Focul la ei, la nemti, cum or ajunge la Botosani, de ziua cheferistilor…

* Mircea Lucescu, recent premiat in Romania pentru cariera, a fost destituit de la Nationala Turciei, urmand sa fie inlocuit cu antrenorul de la Besiktas, Senol Gunes, revenit dupa 15 ani in acest post, dupa ce in precedentul mandat a reusit cel mai bun rezultat al osmanliilor la Mondiale – locul 3 in 2002, in Coreea de Sud si Japonia.

Interesanta a fost graba cu care federatia l-a demis pe Lucescu, de vreme ce a fost de acord ca Gunes sa continue si ca antrenor la Besiktas, ca sa-si incheie angajamentul luat aici, aceasta fiind o conditie pentru preluarea nationalei.

* Penultima etapa a cursei cicliste Etoile de Bessèges, cu plecare si sosire din localitatea care da numele cursei, a fost castigata de francezul Marc Sarreau (FDJ), cronometrat pe 158 km in 3h09’31”.

Sosit pe locul 2 in etapa, un alt francez, Christophe Laporte (Cofidis) pastreaza tricoul de lider, inaintea incheierii, duminica, a cursei, etapa a 4-a fiind un contratimp individual la Arles, pe 10,7 km.

* Aflat in pluton, la prima cursa a noii sale echipe, Delko Marseille Provence, romanul Eduard Grosu nu si-a prea intrat in ritm terminand pe locul 126 in etapa, in timp ce la general este pe 110, la 12’55”.

* Schimbare de lider in Volta a la Comunitat Valenciana, dupa etapa a 4-a, cstigata de britanicul Adam Yates (Mitchelton), in 4h54’57” pe 188 km, urmat de Alejandro Valverde (Movistar), in acelasi timp.

Venit pe locul 4, la doar 3 secunde de invingator, spaniolul Ion Izagirre (Astana) a preluat sefia clasamentului, fiind urmat la doar 7 secunde de Valverde.