* Irina Begu isi continua cursa la Budapesta, ajungand in sferturile de finala la simplu, dupa un convingator succes, cu 6-2, 6-3, in fata rusoaicei Evghenia Rodina, o victorie obtinuta in doar 1h18′, precum si in semifinale la dublu.

* La dublu, Irina Begu, in pereche cu kazaha Galina Voskoboeva, a intrat in teren din nou joi, dupa doar 2 ore de pauza, pentru a juca in sferturi cu cuplul Erin Routliffe (Noua Zeelanda)/Darka Kovinic (Muntenegru). In plin elan, Irina si colega ei au obtinut victoria cu 6-4, 7-5.

Forma Irinei nu poate decat se ne bucure, mai ales ca inseamna si trepte urcate in clasamentul WTA (de pilda, dupa acest meci a trecut de Rodina, care o preceda cu un loc!), mai ales in perspectiva meciului de Fed Cup din aprilie, cu Franta. Va avea de unde alege Florin Segarceanu.

* In ce priveste “organizarea” penibila de la turneul de 2 lei de la Budapesta, ce sa mai spui: Irina Begu a disputat 2 meciuri la distanta de 2 ore joi, in timp ce Sorana Cirstea s-a plimbat pe Dunare… Astia nu se uita la cine si cum joaca? Si mai vor sa ia si turneul de la Bucuresti, nu le ajunge chifla asta…

* La Dubai, Simona Halep s-a oprit in sferturile de finala, dupa ce revelatia zilei precedente, elvetianca Belinda Bencic a reusit sa-si mentina starea de gratie dupa victoria in fata belarusei Arina Sabalenka, salvand 7 mingi de meci, si a castigat din nou in peste 2 ore (2h18′), cu 4-6, 6-4, 6-2.

* Una peste alta, Simona Halep pleaca din Golful Persic spre California, la Indian Wells, alt Premier 5, cu un bilant excelent – finala la Doha si sfert de finala la Dubai, dupa ce anul trecut ajunsese la Doha in semifinale, cu abandon si forfait la Dubai.

Aceste lucruri sunt cat se poate de importante in gestionarea unei cariere la un asemenea nivel. Iata, Simona Halep a depasit, acum 3 saptamani, 5 ani de cand se afla in Top 10 (din 27 ianuarie 2014), iar la Dubai a trecut de 200 de victorii in circuitul WTA (201 mai exact), performante exceptionale, fara egal in tenisul nostru, intre primele 10 cel putin in istoria acestui sport in general.

Cam asa cred ca trebuie judecate lucrurile, nu sa ne repezim ca berbeci pe cate o zi mai buna sau mai putin buna. De altfel, joi au fost, inaintea meciului Simonei, doua sferturi total diferite: Su-Wei Hsien-Karolina Pliskova 6-4, 1-6, 7-5, dupa ce cehoaica a avut 5-1 in decisiv; Petra Kvitova-Viktoria Kuzmova 6-4, 6-0.

* De la Dubai, tot din sferturi, pleaca si ultima romanca aflata in competitie, Raluca Olaru, care a reusit un rezultat meritoriu cu aceasta prezenta, alaturi de croata Darija Jurak. Joi, cuplul chinezo-taiwanez Chan Hao-Ching/Chan Latisha a invins perechea europeana cu 6-4, 7-5.

* Joi la pranz a expirat timpul pentru inscrierea sportivilor cu baremurile indeplinite pentru CE de atletism indoor de la Glasgow (1-3 martie), din lista de 12 prezentata de Romania lipsind “favorita 13”, ca sa zic asa, Andrea Panturoiu, calificata cu unul dintre cele mai bune rezultate, dar accidentata din pacate, imediat dupa nationale, la un concurs la Madrid si nerefacuta.

Asa incat, federatia mizeaza pe urmatorul lot: Andrea Miklos (400 m), Daniel Petre Rezmives (60 m), Marina Andreea Baboi (60 m), Andrei Marius Gag (greutate), Alina Rotaru (lungime), Bianca Razor (800 m), Claudia Bobocea (1.500 m si 3.000 m), Daniela Stanciu (inaltime), Alexandru Terpezan (60 m), Ionuț Neagoe (60 m), Dorin Andrei Rusu (1.500 m) si Florentina-Costina Iusco (lungime).

* O buna cunostinta din atletism imi atrage atentia ca la Balcaniada de atletism indoor de la Istanbul au fost alte statistici decat cele pe care le preluasem eu initial, adica mici ajustari de clasamente pe medalii, in care primul loc a fost ocupat de Turcia, urmata si nu precedata de Ucraina, iar Romania a terminat pe 4, fiind coborata de pe 3 de Bulgaria, ambele modificari datorandu-se luarii mai atente in considerare a calitatii medaliilor, cu aurul ca principal criteriu.

Pai atunci este si mai rau decat scrisesem eu, pentru ca acel text era o comparatie fata de precedenta editie, in care am avut primul loc, cele mai multe medalii (15 fata de 12 acum), dar si cele mai multe de aur (5 fata de numai 2). Asta si in contextul competitiei de care scriam mai sus…