* Am asteptat pana la aceasta ora sa dau grupajul cu stirile zilei doar-doar voi putea incepe cu un succes, altul decat cele de pasaj din tenis, mai precis cu o calificare a handbalistilor de la Dinamo Bucuresti in optimile Ligii campionilor. N-a fost sa fie, Sporting Lisabona a castigat, ca si in tur, la un gol diferenta, cu 27-26 (11-15) in sala Dinamo, si a luat fata echipei romane.

Ma rog, echipei romane e un fel de a spune, pentru ca asa cum vedem peste tot in sporturile noastre de echipa, e o invazie de straini naucitoare, dar macar era vorba de o reprezentanta a unor simboluri care au insemnat ceva in handbal.

Iar toate premisele erau favorabile: in tur fusese 32-31 pentru portughezi, adica dinamovistii marcasera destul, deci, in caz de o victorie la limita acasa aveau si sansa golurilor multe din prima mansa, adica puteau si ei sa bata la un singur gol diferenta. Si parea ca si facut la pauza, cand gazdele au condus cu 4 goluri si se si marcase putin.

Dar lipsa de experienta internationala (strainii din echipa sunt mai din lumea a 2-a, a 3-a a handbalului, sa nu ne ascundem dupa deget) s-a simtit in ultimul sfert de ora, cand totul s-a dat peste cap.

Pacat de atmosfera exceptionala, neprefacuta, precum in alte situatii, la alte echipe, de prezenta atator sustinatori de soi (Mircea Lucescu, Mircea Rednic, in fruntea fotbalistilor clubului, dar si campionii mondial ai handbalului nostru, eu l-am zarit pe amicul Valentin Samungi).

In fine, poate anii viitori, meritam si altceva decat intreprinderi particulare in sport, fie ele si de elita, precum jucatoarele de tenis.

* Ca veni vorba de tenis, perechea, deja clasica, formata din romanul Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, miercuri, in semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.736.845 dolari, dupa o victorie cu 5-7, 7-6 (3), 10-3 in faţa cuplului Nikoloz Basilaşvili (Georgia)/Matthew Ebden (Australia).

Tecau si Rojer sunt pe cale sa stabileasca in acest turneu un mic record: al treilea trofeu consecutiv, dupa victoriile finale din ultimii 2 ani. In semifinale, ei vor juca impotriva cuplului Rajeev Ram (SUA)/Joe Salisbury (Marea Britanie.

* Mihaela Buzarnescu a fost eliminata miercuri noaptea din ambele probe la care a fost inscrisa la turneul de la Acapulco, mai intai la simplu, unde a fost invinsa in turul secund de canadianca noastra, ca sa zic asa, Bianca Andreescu, cu 6-2, 7-5.

Doar cateva ore mai tarziu, Mihaela Buzarnescu, impreuna cu Irina Bara, au intrat ca principale favorite in primul tur la dublu. Nici aici nu am avut satisfactia unui succes, cuplul Tatjana Maria (Germania)/Christina McHale (SUA) obtinand calificarea cu 2-6, 6-2, 10-8.

* De vineri pana duminica, la Glasgow, se vor desfasura Campionatele europene de altetism indoor, la care participa si 12 sportivi romani, primul care va intra in arena, inca din prima reuniune fiind aruncatorul de greutate Andrei Gag, la 11,45 (vezi si programul tv de mai jos, in care sunt incluse si transmisiile de pe Eurosport 2).

Tot vineri va concura si Bianca Razor, acum si semifondista, dar toti reprezentantii nostri au in spate obligatii foarte mari, create de un palmares exceptional trudit de inaintasi. Astfel, la Europene, atat in aer liber, cat si in sala, atletii romani au cucerit un total impresionant de medalii – 92,dintre care 23 de aur, 34 de argint si 35 de bronz.

* PROGRAMUL TV, vineri, 01.03.2019:
00,00 Tenis, Digi 2 Turneul WTA Acapulco
00,00 Tenis, Digi 4 Turneul ATP Acapulco
07:00 Tenis, WTA, Digi 2 Turneul din Acapulco
11,45 Atletism, Eurosport 2 – CE indoor de la Glasgow
15,00 Atletism, Eurosport 2 – CE indoor de la Glasgow
15:00 Tenis, ATP, Digi 2 Turneul din Dubai
18,00 Baschet M, Digi 4 SCM Timisoara-SCMU Craiova
19:30 Fotbal, Bundesliga 2, Digi 2 Holstein Kiel – Union Berlin
20:00 Baschet M, Digi 4 Buducnost Podgorica – Bayern Munchen
20:00 Fotbal, Liga 1, Digi 1, Telekom 1, Look Dinamo – Concordia
20,45 Atletism, Eurosport 2 CE indoor de la Glasgow
21:30 Fotbal, Bundesliga, Digi 2 Augsburg – Dortmund
21:30 Fotbal, Serie A, Digi 3 Cagliari – Inter
22:00 Baschet M, Digi 4 Barcelona – Real Madrid
22,00 Fotbal, La Liga, Telekom 4 Vallecano-Girona