* Mascota Euro-2020 la fotbal, pe care o vedeti si in poza, urata cu spume, dupa mine, un aparent humanoid asexuat, a fost lansata la Amsterdam, in cadrul unei ceremonii in fata a 55.000 de spectatori, la meciul Olanda-Germania.

Asadar, ceea ce este prezentat cu insistenta de UEFA drept “cea mai importanta competitie sportiva organizata vreodata”, pentru ca va avea 12 orase gazda, este promovata cu o grozavie. Ma rog, se pare ca o astfel de fiinta fara gen a fost chiar inspiratia acestei uratenii, iar din ideea simpatica a existentei unei astfel de jucarioare sau amintiri numita mascota ne-am ales cu “politically correct”.

Este clar, lumea a luat-o razna, da copilului o papusa din asta si va avea cosmaruri toata viata. O prostie fara margini sub genericul gaunos “freestyle culture”! Ne-am pricopsit…

* Acum, dupa portia de vomitiv, sa trecem la lucruri serioase, la sport adica, anume la competitia care ne ocupa tot timpul in aceste zile (parca mai mult decat chiar preliminariile sus-zisului Euro-2020), Turneul de la Miami, anuntandu-va ca Simona Halep si-a aflat adversara din sferturi, favorita 18 a Premier Mandatory Qing Wang, una dintre profitoarele actualei editii.

Mai intai, aflata in ceea mai buna postura din cariera, chiar acest loc 18, a avut primul tur liber, ca toti capii de serie, dupa care a prins-o pe Caroline Garcia intr-o zi neagra, eliminand-o cu 6-4, 6-0, in turul 3 a pus-o de plimbare prin capitala Floridei, fiind anuntata ca optupla castigatoare a turneului, Serena Williams, renunta, iar in optimi a avut o alta chinezoaica drept adversara, tot o Wang, Yafan, de care a dispus cu 7-5, 6-4.

In palmaresul direct, Simona si Qing Wang au un singur meci, castigat cu 7-5, 6-1 de romanca in optimi anul trecut la Indian Wells. Sa subliniez inca un lucru remarcabil: Simona Halep se afla in a 270-a saptamana in Top 10, din cate stiu a doua jucatoare din toate timpurile intr-un clasament pe acest criteriu.

* In ultimele meciuri din optimi disputate azi-noapte, cehoaica Marketa Vondrousova a dispus cu 6-4, 6-3 pe Tatjana Maria, din germania, iar Karolina Pliskova (Cehia, favorita 5) a dispus de kazaha Iulia Putinteva cu 2-6, 6-3, 7-5.

* PROGRAMUL TV, miercuri, 27.03.2019:
15,30 Ciclism, Eurosport Turul Cataloniei
18:00 Volei M, Digi 3 Volei Municipal Zalău – SCMU Craiova
18,15 Ciclism, Eurosprt Cursa Bruges-De Panne-Koksijde
18:30 Baschet M, Digi 4 BCMU Pitești – BC CSU Sibiu
19:00 Tenis, WTA/ATP, Digi 2, Telekom 4 Turneul din Miami
20:00 Volei M, Digi 3 Steaua – CSM București
20:30 Polo pe apa, Digi 4 Steaua – Pro Recco