Nu sunt defel multumit cand previziunile sumbre, facute chiar aici, pe acest blog, mi se confirma, va rog sa ma credeti.

Dar este evident ca, asa cum notam mai acum o luna, experimentul CSM Bucuresti a esuat iremediabil, echipa feminina de handbal, stindardul clubului de 10 milioane de euro anual buget, este ca si eliminata din Liga campionilor, dupa ce vineri echipa primariei bucurestene a pierdut acasa (un fel de a spune, ca nici sala nu au, au jucat la Dinamo), la scor: 31-26 (14-11) pentru Metz, campioana campioanei mondiale si europene.

Aud de la confratii care comenteaza la televizor ca handbalistele nu si-au mai primit salariile (imense, oricum) de 3 luni, iar motivul e pur si simplu bezmetic: Primaria Bucurestiului nu a avut buget, din cauza intarzierii celui national!

Hai sa fim seriosi, dar cei 45.000 de angajati ai primariei (cu 2.000 mai multi decat toti functionarii si alti angajati ai Uniunii Europene!) au primit salariile fara buget? Evident ca da, ca o tara, o capitala, o comuna nu intepeneste fara cateva semnaturi pe niste hartii.

Altceva este acolo, banuiesc si ce, dar nu pot afirma, ca nu pot produce dovezi materiale la un eventual proces, nu am acces, iar o viata intreaga nu am mancat un covrig din zvonuri sau fantezii gazetaresti, cum vad ca o duc unii bine acum.

Cam asta este, dar pentru ca este nevoie si de informatie, totusi, pur sportiva, iata si marcatoarele acestui meci, cu precizarea ca returul se va disputa pe 13 aprilie, la Metz, castigatoarea dublei calificandu-se in turneul final de la Budapesta, asa-numitul Final Four, unde CSM a fost in ultimii 3 ani:

CSM Bucureşti – Jovanka Radicevic 10 goluri, Andrea Lekic 9, Barbara Lazovic 3, Oana Manea 1, Majda Mehmedovic 1, Elizabeth Omoregie 1, Iulia Curea 1.

Metz – Xenia Smits 6, Beatrice Edwige 5, Orlane Kanor 4, Grace Zaadi Deuna 4, Gnonsiane Niombla 3, Manon Houette 3, Laura Flippes 2, Meline Nocandy 2, Astride Ngouan 1, Marion Maubon 1.

Nici la tenis, ceva mai devreme, la Piatra Neamt, nu am rupt inima targului, in meciul de Cupa Davis cu modesta Zimbabwe, dupa prima zi scorul fiind 1-1.

Ceea ce te deprima total este nu saracia salii depopulate, faza putin semnificativa a nivelului la care s-a jucat, primul tur al Grupei II a Zonei Europa-Africa, cat faptul ca singurul jucator semnificativ al intalnirii, romanul Marius Copil, 60 ATP, a fost invins in deschidere, in doua seturi, de Benjamin Lock (546 ATP) cu scorul de 6-4, 7-5.

Ma rog, lucrurile nu s-au incheiat, Dragos Dima (327 ATP) reusind sa egaleze dupa ce l-a invins pe Takanyi Garanganga (449 ATP) cu 6-3, 6-3, dar impresia dezolanta ramane.

Probabil sambata vom obtine, in cele din urma, calificarea in faza urmatoare, dupa cele 3 meciuri ramase, in programul de la ora 12,00 fiind meciul de dublu, dintre perechile Horia Tecău (33 ATP la dublu)/Florin Mergea (441 ATP la dublu) si Benjamin Lock (259 ATP la dublu)/Courtney Lock (680 ATP la dublu), urmat de ultimele doua meciuri de simplu, Copil – Garanganga si Dima – Benjamin Lock.

Insa problemele tenisului nostru, ale sportului nostru, sunt grave, desi din cand in cand fetele de la tenis, canotaj sau scrima ne mai fac sa uitam…