La prima participare una langa alta la un turneu WTA, romancele Sorana Cirstea (foto) si Andreea Mitu au reusit sa ajunga in finala la Lugano, materializandu-si ca jucatoare mature ce se afla sansa, cu victoria in fata cuplului reprezentand tara gazda, ca sa zic asa,alcatuit din elvetiencele Timea Bacsinszky/Ylena In-Albon, cu 6-4, 6-3.

Spun ca si-au materializat cu maturitate sansa pentru ca aproape ca nu credeau ca vor merge atat de departe in turneu, omogenizandu-se din mers, dupa victorii cu match tie-break. De data aceasta, au avut nevoie de doar 2 seturi, castigate in 1h19′, iar in ultimul act vor fi, oricum, mai bogate cu 6.400 de dolari, precum si cu cate 180 de puncte WTA, foarte bune in perspectiva clasamentului circuitului, care le poate da dreptul acum chiar si la postura de capi de serie.

In schimb, de la Szczecin, de la Europenele de gimnastica artistica, unde am avut o romanca in concursul individual compus, Denisa Golgota a avut o comportare modesta, terminand doar pe locul 17, dupa ce reusise sa se califice de pe 9, deci cu evolutii sensibil mai bune in prima zi.

As zice, daca nu vedeam buna parte din competitie (TVR ne-a mai dat o proba de bataie de joc, intrerupand transmisia de gimnastica hodoronc-tronc, dupa prima rotatie, ca sa bage un buletin de stiri de o platitudine totala, imi venea sa ma urc pe pereti de frustrare in fata acestui tratament nesimtit), ca Denisa se afla departe de restul plutonului sau sufera de sindromul “sacilor in caruta”, ca sa zic asa, adica a multumitului cu putin, “poate pica vreo medalie pe aparate.

Dar punctajele in general au fost mici, inclusiv la medaliate (frantuzoaica din Martinica Melanie De Jesus Dos Santos a devenit campioana, dar cu doar 55,433 puncte, ceea ce inseamna o medie sub 14,00 pe aparat), astfel ca romanca nu a fost chiar foarte departe, daca tinem seama doar de acest criteriu, cu 53,299 puncte.

In plus, s-a desumflat total, dupa ce a ratat zdravan la paralele (comentez avand drept reper doar notele, nu am vazut nicio evolutie a ei…), cu 11,800, total de vise rele pentru un asemenea nivel. Iar lovitura a fost resimtita din plin la barna, unde a fost chiar mai rau, 11,700, s-a mai redresat la sol, dar tot cu un total modest, 12,733, pastrand sperante serioase pentru sarituri, unde, cred, a avut a doua nota, cu un Iurcenko cu 2 suruburi, bine cotat si notat in final cu 14,266.

Iar tocmai sariturile deschid, sambata, concursul special pe aparate al fetelor (transmisia, incepand cu solul baietilor, de la ora 14,30, pe TVR 2 si HD, sper sa nu le mai dea prin minte celor din Calea Dorobantilor sa bage vreo emisiune lesinata cand ne e lumea mai draga), asa ca, tinand seama ca in finala sunt 2 sarituri diferite, poate spargem gheata.

Mai ales ca o clasare buna sambata poate aduce un plus de incredere, pentru duminica, a doua si ultima zi a finalelor pe aparate, unde Denisa Golgota pleaca in lupta pentru medalii in ambele concursuri, barna si sol. Acum nu pot spune decat ca ne-a cam luat cu frig cu gimnastica, dupa concursul actual…