* Gino Iorgulescu, seful LPF, a confirmat repetarea vanzarii drepturilor de televizare pentru meciurile Ligii 1, cumparator fiind aceeasi firma ISB din Malta care a detinut si vechiul contract, pe 5 ani, de data aceasta suma crescand de la 27,5 milioane de euro la 28 milioane de euro/an.

Un succes, poti zice, daca te gandesti la ce se cumpara la purcoiul asta de bani, meciurile urmand sa fie difuzate tot de Digi Sport, Look si Telekom.

Facand cu ochiul, smechereste, parca-l vad, Gino Iorgulescu a afisat o figura dura la Adunarea Generala la care s-a votat semnarea contractului (1 vot contra, Craiova, nemultumita de programarea meciurilor in fiecare etapa, banii sunt buni, chita, cum se zice in Banie), tunand si fluierand impotriva echipelor din Liga 1 care nu au stadioane, mai ales ca se mai profileaza 2 nou-promovate in aceeasi situatie (Clinceni si Chindia).

Si ce daca? Oricum, se profileaza un fotbal national de elita, ca sa zic asa, gen duel Zona metropolitana Bucuresti-Ilfov – Restul tarii, cu arene golase si fotbal de 1×2, ca tot e campionatul sponsorizat de firme de pariuri…

* Haideti, asa, de dimineata, si la fotbal adevarat, marti seara fiind programate doua meciuri-retur din sferturile Ligii campionilor unde pomul laudat avea nevoie de o gramada de saci. Sa te tot duci la asemenea promisiuni onorate, iar numarul spectatorilor, medie la 2 jocuri peste 80.000 de spectatori, ca atatia incap in cele doua arene, la Barcelona si Torino, spune prea destul.

Rezultatele sunt sigur ca le stiti de acum: Ajax Amsterdam a castigat in fata dominatoarei Serie A, Juventus Torino, cu scorul de 2-1 (1-1), calificandu-se in semifinala cu scorul general de 3-2, golurile de acum fiind inscrise de Ronaldo, in minutul 28, respectiv Van de Beek, in 34′, si de Ligt, 67′ (foto), iar caracterizarea cea mai buna a facut-o un confrate, juventist entuziast, de altfel, care a declarat, rapid, pe FB: “Asta este, Ajax a fost mai buna!”.

Acum poate ne dam si noi seama ce transfer a prins Razvan Marin, echipa olandeza avand o garnitura tanara de vis, dar, mai ales, perfect articulata de un tehnician sobru, de o eficienta… batava: Erik ten Hag.

* Dincolo, pe Nou Camp, in fata a 96.000 de spectatori, Barcelona nu a avut niciun moment, poate doar 34 de secunde, primele, cand Manchester United a avut o bara, prin Rashford, contestata superioritatea: Barcelona-Manchester United 3-0 (Messi ’16, ’20, Coutinho ’61) – 4-0 la general.

Dar cel mai minunat lucru vazut la acest meci a fost bucuria fara margini etalata de Messi si compania, iar argentinianul are un chef de joc de parca acum vrea sa demonstreze ca merita, si el, remarcat! Nu are pic de retinere, deposedeaza, dribleaza, “scaneaza” continuu totul in jur, iar dovada cea mai buna este ca ambele lui goluri au fost dupa ce si-a castigat singur mingea.

Cele doua deja calificate isi vor afla miercuri la miezul noptii adversarele, dupa meciurile FC Porto-Liverpool (se pleaca de la 0-2) si Manchester City-Tottenham (0-1).

Cum culoarul semifinalelor (30 aprilie/1 mai, respectiv 7/8 mai) a fost deja stabilit ne asteptam la meciurile Tottenham/Manchester City-Ajax Amsterdam, respectiv FC Barcelona-Liverpool/Porto. Finala exclusiv englezeasca sau, dupa ceea ce am vazut marti mai degraba “continentala”?

* PROGRAMUL TV, joi, 18.04.2019:
12:00 Tenis, ATP, Digi 2 Turneul din Monte Carlo
13,00 Ciclism, Eurosport – Turul Turciei
22:00 Fotbal, Europa League, Digi 1, Telekom 1 Napoli – Arsenal
22:00 Fotbal, Europa League, Digi 2, Telekom 2 Chelsea – Slavia Praga
22:00 Fotbal, Europa League, Digi 3, Telekom 3 Valencia – Villarreal
22:00 Fotbal, Europa League, Digi 4, Telekom 4 Frankfurt – Benfica