* Foarte buna zi pentru ciclistul roman Eduard Grosu, care a prins un excelent loc secund in etapa a doua a Vuelta Castilla y Leon, cursa de categoria 2.1. in UCI, dupa ce cu o zi in urma, la startul competitiei ajunse la editia 34, se batuse la sprint, de asemenea, cu un onorabil loc 11.

Vineri, intre Fromista si Villada, batalia pentru victoria in etapa s-a desfasurat pe final, s-a desprins un grup de 8 ciclisti, iar Grosu, fara coechipier de sprijin, ca de obicei, a luat roti, lipindu-se foarte bine de un sprinter cu buna reputatie, italianul Davide Cimolai (Israel Cycling Academy), primul la sosire, in 4h08’13” pe 170,3 km, urmat de Eduard Grosu (Delko Marseille Provence) si de un alt italian, Daniele Bennatti (Movistar), in acelasi timp.

In foto, reprodusa dupa site-ul oficial al cursei, Grosu este cel din stanga, care continua efortul, in timp ce Davide Cimolai, lansat de coechipier, este sigur de victorie. Curios, dar pe site Grosu apare ca rezident in Andorra, “andurrano”!

Tot de acolo am aflat ca Cimolai a fost declarat castigator si al etapei de joi, prin retrogradarea lui Carlos Barbero, pentru neregularitati la sprint.

La sprint, Cimolai a fost ajutat, cum sugeram, de coechipierul lui, canadianul Guillaume Boivin, care a terminat pe 4, cei doi fiind, de altfel, ocupantii primelor 2 locuri in clasamentul general, cu italianul pe primul loc, in timp ce Grosu se afla pe 9, la 1’29”.

Sambata, cursa se incheie cu etapa a 3-a, Leon-Villafranca del Bierzo (151 km), cu o catarare zdravana chiar la mijlocul traseului.

* Rusul Pavel Sivakov a reusit sa obtina ultimul succes pentru echipa britanica Sky (care se va numi de pe 1 mai Ineos, echipa ce va fi intampinata de mii de protestatari impotriva activitatilor sponsorului, in domeniul combustibililor, in Turul Yorkshire…), Turul Alpilor, urmat in clasamentul general de coechipierul lui, britanicul Tao Geoghegan Hart, la 27″, si de italianul Vincenzo Nibali, de la Bahrain-Merida, la 33″.

Ultima etapa a fost castigata de Fausto Masnada (Ita) Androni Giocattoli-Sidermec, care a incercat din rasputeri sa preia tricoul ciclamen de lider, dar urmaritorii au redus ecartul, gratie britanicului Chris Froome, liderul Sky luptand pentru victoria echipei.

* Surpriza de proportii la Campionatele mondiale de tenis de masa, in proba masculina de dublu strecurandu-se in semifinale si europeni get-beget, intre care si romanul Ovidiu Ionescu, in echipa cu spaniolul Alvaro Robles, prin marea de asiatici.

Astfel, sportivul roman si-a asigurat o nesperata medalie, de bronz deocamdata, in meciul pentru calificarea in finala, programata vineri seara tarziu, Ionescu/Robles urmand sa lupte cu perechea portugheza Thaho Apolonia/Joao Monteiro, ultimul fiind chiar sotul romancei Daniela Dodean. Ca sa vezi…

* PROGRAMUL TV, sambata, 27.04.2019:
12:00 Fotbal, Liga 2 Digi 1, Telekom 2, Look Sport Petrolul – Daco-Getica
14:00 Fotbal, La Liga Digi 1, Telekom 1 Athletic Bilbao – Alaves
14:30 Tenis, WTA, Digi 2 Turneul din Istanbul
14:30 Tenis, ATP, Digi 4, Telekom 4 Turneul din Barcelona
14:30 Fotbal, Premier League Eurosport Tottenham – West Ham
16:00 Fotbal, Liga 1 Digi 1, Telekom 1, Look Sport Dunărea Călărași – Hermannstadt
16:00 Formula 1, Calificări, Digi 3, Telekom 1 Marele Premiu al Azerbaijanului
16:30 Tenis, WTA, Digi 2 Turneul din Stuttgart
16:30 Fotbal, Bundesliga Digi 4, Telekom 4 Dortmund – Schalke 04
17:15 Fotbal, La Liga, Digi 3, Telekom 2 Atletico Madrid – Valladolid
19:00 Fotbal, Liga 1 Digi 1, Telekom 1, Look Sport Voluntari – Dinamo
19:00 Fotbal, Serie A Digi 4, Telekom 2 Roma – Cagliari
19:30 Fotbal, Bundesliga Digi 3, Telekom 3 Stuttgart – Borussia Monchengladbach
19:30 Fotbal, Premier League Eurosport Brighton – Newcastle
21:30 Fotbal, Serie A Digi 1, Telekom 2 Inter – Juventus
21:45 Fotbal, La Liga Digi 2, Telekom 1 Barcelona – Levante