Ovidiu Ionescu, alaturi de spaniolul Alvaro Robles, au cucerit in cele din urma medaliile de argint ale probei de dublu masculin din cadrul CM de tenis de masa de la Budapesta, dupa ce au fost invinsi in finala cu 4-1 (11-3, 8-11, 11-7, 11-3, 11-5) de chinezii Ma Long/Wang Chung.

Performanta este una dincolo de orice asteptari, chiar daca Ovidiu Ionescu dovedeste ca la 29 de ani se afla in varful carierei sale, anul trecut, in Spania, cucerind argintul european la simplu.

De data aceasta, insa, este vorba de o premiera absoluta pentru ping-pong-ul romanesc, mai ales ca, practic, Ionescu si Robles au fost singurii ne-asiatici din finale, semn ca se poate, ca de acum parca prind curaj si sportivii de pe alte continente, intr-o disciplina arvunita total de Asia.

Acest succes nu are cum sa nu fie legat de un sistem intreg bine pus la punct de o federatie pe cat de discreta, pe atat, iata de eficienta, cu micile sale resurse, mai ales in ce priveste baza de selectie.

Concret, dovada acestei priceperi a aparut chiar sambata, cand s-a anuntat ca Romania a primit organizarea Campionatului european de tenis de masa pe echipe seniori din 2021, propunerea fiind facuta si sustinuta cu aplombul deja cunoscut de oamenii de sport de doamna Beatrice Romanescu, sefa departamentului de Public Relations si Marketing al FRTM.

Cei care sunt familiarizati cu fenomenul stiu deja ca doamna Beatrice Romanescu este sotia presedintelui Federatiei romane de tenis de masa, Cristinel Romanescu, deputat din partea PSD de Buzau, care, dupa cum se vede, cu discretie, reuseste sa-si foloseasca abilitatile intr-o cauza cat se poate de benefica pentru sportul nostru.

Evident, intrecerile Campionatului european din 2021 vor avea loc la Cluj-Napoca, orasul care a devenit capitala totala a sportului romanesc in ce priveste organizarea de competitii, gratie bazei materiale, cam izolate daca ne uitam la nivelul intregii tari, de cea mai buna calitate pe care si-a construit-o.

PS. Din informatii destul de abundente, dar cam nebuloase, de pe conturile personale sau de suporteri, aflu ca Eduard Grosu a fost eliminat din Turul Castilla y Leon, amendat si depunctat cu 10 puncte UCI din cauza unui incident de cursa din cadrul etapei a 2-a, patanie petrecuta cu 50-60 de km inainte de sosire. Etapa in care rutierul roman s-a clasat pe 2, loc pe care, au decis comisarii de cursa, i-a fost recunoscut, l-a pastrat.

In fine, nu se prea intelege ce a fost acolo, raman cu urarea de la finalul unei postari facute de campionul roman de ciclism: “Va urez tuturor un Paste Fericit alaturi de cei dragi,si in 4 Jours du Dunkerque o sa ma vedeti cu mainile ridicate spre cer!
Ceea ce nu te omoara te face doar mai puternic,iar in acest moment ma simt foarte puternic atat fizic cat si mental.
Va salut!”