Sorana Cirstea, Simona Halep si Mihaela Buzarnescu, in ordinea intrarii in scena, ca sa zic asa, pur cronologica, s-au calificat in turul secund la Turneul de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.021.128 dolari, dupa victorii clare, convingatoare mai ales, duminica fiind, sa o recunoastem, o zi cum nu am mai avut de cam multisor…

Fara discutie, inceputul, ca si poza, trebuie facut cu Sorana Cirstea, nu numai pentru ca, ajunsa pe tablou in urma unei invitatii facute de organizatori (adica de patronul turneului, Ion Tiriac), ca a fost prima romanca invingatoare duminica, dar mai ales pentru ca a reusit sa elimine un cap de serie, nr. 13, pe americanca Madison Keys, cu 3-6, 6-4, 6-1.

Imbucurator este, de asemenea, modul increzator in care a abordat meciul, ca si toate celelalte compatrioate, desi in ultima vreme se cam demobiliza dupa un set pierdut. Nu numai ca a revenit, egaland, dar a si defilat in decisiv, incheind conturile in forta, in 1h45′.

Imediat dupa asta, pe arena principala din Caja Rural, complexul cu accente futuriste din capitala Spaniei (geniul arhitectonic, nelinistit, mereu inventiv al spaniolilor este arhicunoscut), Simona Halep a intrat in arena din postura de dubla castigatoare a trofeului, dar si de favorita 3, impunandu-se cu 6-0, 6-4, in 1h16′, in fata rusoaicei Margarita Gasparian.

Debutul intalnirii chiar te ducea cu gandul la o formalitate, 6-0 in numai 21 de minute, cu tot cu schimbatul terenurilor, apoi inca 2 ghemuri, 8-0 cum ar veni. Normal, as zice, a intervenit o mica relaxare, speculata imediat de talentata adversara, apoi de doua interventii ale unor crainici (care s-au apucat sa dea stiri, ca s-a accidentat o compatrioata, de pilda, in gura mare) chiar in timpul unui schimb, alte doua intreruperi, soldate cu deconcentrarea campioanei noastre, care, in cele din urma, a castigat chiar mai clar decat scorul, cu break in ultimul joc.

In fine, Mihaela Buzarnescu merita toate laudele, pentru un meci pe care si eu il cred cel mai bun al ei de la teribila accidentare de la sfarsitul sezonului trecut. Nu numai pentru ca a castigat clar, cu 6-3, 6-2, dar a avut si o adversara in plina forma, australianca Ajla Tomjlianovic, cu 3 zile in urma semifinalista la Rabat, unde a cedat greu in fata britanicei Johanna Konta.

Apropo de Konta, ea ar putea fi adversara Simonei Halep in turul secund (daca o invinge in seara aceasta pe Alison Riske), Sorana Cirstea va juca impotriva frantuzoaicei Caroline Garcia (7-5, 6-2 cu taiwaneza) Su-Wei Hsieh, iar Mihaela Buzarnescu o va intalni pe letona Anastasija Sevastova, favorita 12 (0-6, 6-3, 6-2 in fata belgienei Kristen Flipkens.

Pentru isprava lor de duminica, fiecare dintre cele 3 romance si-au asigurat 65 puncte WTA, precum si 42.220 euro.

* PROGRAMUL TV, luni, 06.05.2019:
13:00 Tenis, WTA, Digi 2 Turneul din Madrid
13,00 Tenis, ATP, Digi 4 Turneul de la Madrid
18:00 Fotbal, Liga 2, Digi 1, Telekom 1, Look Sportul Snagov – Chindia
18:00 Baschet M, Digi 3 SCMU Craiova – SCM Timișoara
19:45 Baschet M, Digi 3 U-BT Cluj-Napoca – Steaua
21:00 Fotbal, Liga 1, Digi 1, Telekom 1 Astra – CFR Cluj
21:30 Fotbal, Serie A, Digi 3 Milan – Bologna
22,00 Fotbal, Anglia, Eurosport – Manchester City-Leicester