* Turul Bihorului, cursa ciclista de sosea pe etape ajunsa la a 4-a editie, a urcat in calendarul UCI, la coeficientul 2.1, reunind anul acesta la start 21 de echipe, dupa cum scrie site-ul local newsbihor.ro.

La prezentarea competitiei s-a precizat ca sunt prezente 3 echipe Pro-continentale, dar si echipe nationale, inclusiv a Romaniei, fara alte precizari, mai e timp, iar premiile totale care vor fi impartite in cele 3 zile (7-9 iunie) vor fi de 10.095 euro.

Vor fi 2 etape si 2 semietape, cu un total de 620 km, primul start urmand sa se dea vineri, 7 iunie, din Piata Unirii din Oradea, pentru un traseu de 163 km,
Oradea-Leș-Salonta-Ciumeghiu-Petid-Ginta-Hidișelul de Sus-Oradea.

A doua zi va fi semietapa 2A, un contratimp individual prin orasul-gazda, pe strazile Matei Basarab, Sucevei si Avram Iancu, 2 km in total, apoi 2B, cu un traseu valurit, Oradea-Oșorhei-Aleșd-Borod-Bratca-Damiș-Beiuș-Sudrigiu-Padiș pe o distanță de 156 km.

Duminica, ultima etapa a Turului Bihorului, va avea startul si sosirea in Piata Unirii din Oradea, dupa ce ciclistii vor strabate 183 km, pe traseul Oradea-Oșorhei-Aleșd-Pădurea Neagră-Popești-Suplacu de Barcău-Marghita-Săcuieni-Diosig-Oradea.

Totul se va incheia cu Festivitatea de premiere din Piata Unirii, unde vor fi recompensati si purtatorii tricourilor distinctive (foto, unul dintre cele mai importante, preluata de pe site-ul amintit)

* Daca pentru jucatoarele noastre, vineri este o zi linistita, Simona Halep si Irina Begu urmand sa joace pentru calificarea in optimi la Roland Garros abia sambata, concursul feminin din complexul parizian a inregistrat o mare surpriza, favorita nr. 2, nr. 2 mondial, Karolina Pliskova (Cehia) fiind eliminata fara drept de apel, de Petra Martic, croata castigand cu 6-3, 6-3. De altfel, balcanica, locul 31 mondial, o are drept clienta mai de multisor pe Karolina Pliskova, la care are un palmares direct de 4-1!

* Intre timp, am aflat si adversara Simonei Halep in turul 3, ca ramasesem dator, involuntar, meciul Krunic-Turenko intrerupandu-se in decisiv din cauza intunericului. Ba am ocazia sa indrept si o boacana scrisa ieri, ca urma tie-break. Ei bine, in decisiv se joaca, la turneul de Mare Slem, “clasic”, adica la diferenta de 2 ghemuri.

Asadar, adversara romancei nr. 3 mondial in turul trei la Roland Garros este ucraineanca Lesia Turenko, care a castigat decisivul cu 11-9, dupa ce joi seara partida se oprise la 5-7, 7-5, 6-6. Turenko este favorita nr. 27 la Paris.

* Fostul mare fotbalist Gica Popescu, cumnatul lui Gica Hagi, sa nu uitam, ca se potriveste a decis sa accepte postul de presedinte al Viitorului Constanta, sambata dupa-amiaza urmand sa aiba loc o conferinta de presa, care va oficializa desemnarea.

Noul presedinte preia un club la fix 10 ani de la infiintare, care are in palmares un titlu national si o Cupa a Romaniei, cucerita chiar anul acesta, urmand sa participe in tururile preliminare ale Europa League. In acest moment, cred, patronul Gica Hagi are o libertate mai mare in acceptarea vreunei oferte de a antrena din afara, lasand in locul lui un om in care are deplina incredere, ruda pe deasupra, ceea ce la machedoni e sfant!

* PROGRAMUL TV, 01.06.201:
11:00 Fotbal, Liga Elitelor Digi 2 Viitorul U19 – Dinamo U19
12:00 Tenis Eurosport, Eurosport 2 Roland Garros
14,00 Ciclism, Eurosport 1 Turul Italiei
16:15 Handbal M, Digi 3 Veszprem – Kielce
17,00 Volei M, Silver League, Digi 4 Romania-Georgia
17,30 Handbal F, Trofeul Carpati, TVR 2 Romania-Japonia
19:00 Handbal M, Digi 2 Barcelona – Vardar
22:00 Fotbal, Liga Campionilor, Digi 1, Telekom 1, Look Liverpool – Tottenham