* Pentru ca e aur, al doilea titlu la Minsk, la Jocurile Europene, dupa puscasa Laura Coman, incep grupajul cu isprava canoistilor romani Catalin Chirita si Victor Mihalachi, care au urcat pe prima treapta a podiumului in proba de canoe-2 1000 m, fiind urmati de ucrainenii Iuri Vandiuk/Andrei Rîbaciuk si de rusii Kiril Şamşurin/Ilia Pervuhin.

Marti seara tarziu, Gabriel Bocşer, Mihai Alin Popa, Dacian Nicolae Barna, Dorin Marian Broţei şi Andreea Bogati au obtinut bronzul la gimnastica aerobica, proba de grup, astfel ca in acest moment delegatia noastra in capitala Belarus a adunat 2 medalii de aur, 2 de argint si 4 de bronz, apropiindu-se de bilantul de 12 medalii de la editia inaugurala, cea de la Baku.

* Si acum sa dam Cezarului ce-i apartine, tenisului feminin, adica: Simona Halep calificandu-se in sferturile de finala ale turneului Premier de la Eastbourne, dupa 6-1, 4-6, 6-3 si 1h50′ cu slovena Polona Herzog.

Dupa cum incepuse jocul, cu primul set ajuns la liman in numai 31 de minute, lucrurile pareau la dispozitia romancei, dar de la partea asta de Balcani de unde vine Herzog niciodata sa nu te astepti la cedare, au toti un caracter de luptatori de speriat. Iar iarba favorizeaza gabaritele mai longiline (1,85 m are slovena), astfel ca totul e bine cand se termina cu bine.

In sferturile de finala, Simona Halep, favorita 6, va intalni favorita nr. 4, germana Angelique Kerber, care in deschiderea reuniunii de miercuri a dispus cu 7-6, 6-0 de suedeza Rebecca Peterson, pusa pe fapte mari in primul set, apoi dezarmata de lipsa de noroc. Si de experienta.

Intr-un alt meci din turul 3, Karolina Pliskova si-a etalat din nou forma de zile mari, eliminand-o cu 6-1, 6-2 pe Elise Mertens.

* Comitetul International Olimpic (CIO) a confirmat oficial existenta boxului în programul JO 2020 de la Tokio, dar si ca turneul va fi organizat de reprezentanti ai forului olimpic mondial, intrucat AIBA, federatia matrapazlacurilor din boxul amator ramane suspendata.

La Sesiunea de la Lausanne a fost infiintat un grup operativ de lucru, care va organiza turneele de calificare pentru Tokio, presedintele fiind seful de la gimnastica, membru, de asemenea, al CIO, niponul Morinari Watanabe. Intr-un raport prezentat Sesiunii se vorbeste despre faptul ca AIBA are datorii de 29 milioane de dolari, iar reclamatiile privind arbitrajele strigatoare la cer au pus capac colaborarii cu AIBA.

Boxul, sport olimpic de peste 2.700 de ani, este prezent in epoca moderna din 1904. La Tokio, cota de sportivi acordata acestui sport este de 286, cu 8 categorii la masculin si 5 la feminin, astfel ca lupta cea mare va fi data in calificari!

* PROGRAMUL TV, joi, 27.06.2019:
07:55 Snooker Eurosport Cupa Mondială: Wuxi, China
10,00 Jocurile Europene de la Minsk TVR 2 – kaiac-canoe
13,00 Jocurile Europene de la Minsk, calificari TVR 2 – gimnastica artistica
13:00 Tenis, WTA Digi 2, Digi 4 Turneul din Eastbourne
19:00 Fotbal, EURO 2019 TVR 1 Germania U21 – România U21
21,45 Jocurile Europene de la Minsk, calificari, TVR 2 – gimnastica artistica
22:00 Fotbal, EURO 2019 TVR 2 Spania U21 – Franța U21