Intr-un meci in care a avut o adversara, pe Angelique Kerber, campioana en-titre la Wimbledon, in zi de gratie, Simona Halep nu a reusit sa treaca in semifinalele probei de simplu de la Eastbourne, ca la dublu, unde joaca alaturi de Raluca Olaru, fiind eliminata cu 6-4, 6-3, dupa 1h11′.

Exista astfel de zile, cand unei adversare ii iese absolut tot, pentru ca, totusi, sportul se joaca cu adversar, iar toate incercarile tale se lovesc ca de un zid de ziua mai buna prinsa de cea din fata ta. Oricum, fata de anul trecut, cand nu avea nici un meci pe iarba in acest moment, campioana romanca se va prezenta la editia a 133-a a Wimbledonului (va vine sa credeti, editia 133?) cu o pregatire mai buna, care poate continua si la dublu, unde va disputa al 3-lea meci, in semifinale.

* Si pentru ca am adus vorba de Wimbledon, iata o veste cu adevarat buna de pe acum: Ana Bogdan a urcat pe tabloul principal al probei feminine, dupa ce a invins o jucatoare din Cehia mai bine clasata decat ea, Marie Bouzkova, cu scorul de 6-3, 6-1, in 1h18′ de joc excelent.

Sinaianca are deja asigurate 50 de puncte WTA (40 obtinute dupa cele 3 meciuri din preliminarii, plus cele 10 ale primului tur), precum si o suma de 45.000 de lire sterline, adica 50.665.69 euro, dublandu-si, cred, practic, veniturile obtinute in acest an.

Ana Bogdan devine, deocamdata, a 3-a romanca pe tabloul principal la simplu, alaturi de Simona Halep si Mihaela Buzarnescu, dar plutonul tricolor se poate completa cu Gabriela Ruse, care disputa si ea meci in ultimul tur preliminar, impotriva polonezei Katarzyna Kawa, partida fiind programata ultima din ziua de vineri.

Iar eu, cu muschii incordati in perspectiva semifinalei de la fotbal, Romania-Germania, de la Bologna, in CE U21, nu vreau sa mai astept pentru a posta acest grupaj.

LE. Ei bine, trebuie sa adaug chiar acum, sa aveti la pauza: GABRIELA RUSE ESTE A 4-A ROMANCA PE TABLOUL PRINCIPAL LA SIMPLU LA WIMBLEDON, CASTIGAND IN 2 SETURI IN FATA POLONEZEI KATARZYNA KAWA, CU 7-5, 6-1. Excelent, bonusurile sunt, evident, aceleasi ca la Ana Bogdan.

In total, dupa ce Monica Niculescu a primit un wild-card, gazdele engleze apreciind victoria finala a acesteia in recentul turneu ITF de la Ilkley, totalul romancelor pe tabloul principal de simplu de la Wimbledon este de 6: Simona Halep, Mihaela Buzarnescu, Sorana Cirstea, Monica Niculescu, Ana Bogdan si Gabriela Ruse!

* Dupa ce au facut harcea-parcea Cupa Davis, organizatorii tenisului mondial, ma refer in principal la ITF, ca federatia se ocupa de echipele nationale, vor sa faca tandari si FedCup, care se va disputa din 2020 dupa o noua formula, cu un turneu final in aprilie la Budapesta, cu 12 echipe.

Terenurile de la Budapesta sunt de zgura, premiile totale, ca si cum asta inseamna tot in sport, sunt de 18 milioane de dolari, adica de vreo 3 ori mai putin decat de la un turneu de Mare Slem (sic!), asttfel ca reactiile jucatoarelor sunt destul de “suparate”.

De pilda, Simona Halep a fost categorica: ”Iubesc Fed Cup si nu as schimba-o niciodata. Daca se va schimba Fed Cup, nu voi mai juca. Imi place formatul de acum, iar daca il vor schimba va fi diferit, pentru ca Fed Cup inseamna sa joci acasa si in deplasare”.

Iar anuntul a fost facut chiar in preajma unui turneu care se afla, cum spuneam, la a 133-a editie, adica traditie la greu. Si caruia ii merge perfect, inclusiv premiile crescand cu peste 11 la suta anul acesta fata de anul trecut!

* PROGRAMUL TV, vineri, 28.06.2019:
03,30 Fotbal, Copa America, sferturi de finala, Eurosport Brazilia-Paraguay
08:00 Snooker Eurosport CM: Wuxi, China
10,00 JE de la Minsk – TVR HD tenis de masa, lupte greco-romane
13:00 Tenis, WTA/ATP Digi 2 Turneul din Eastbourne
14,00 JE de la Minsk – TVR HD box, semifinale
17,00 Volei F, Silver League, TVR HD Romania-Slovenia
18,00 JE de la Minsk TVR 2 – Atletism, echipe mixt
18,30 JE de la Minsk TVR 3 lupte greco-romane, semifinale, finale
18,30 JE de la Minsk TVR 3 – Box, semifinale
20,30 JE de la Minsk TVR HD – tenis de masa F/M semifinale
20,30 JE de la Minsk TVR 1 – fotbal pe plaja, semifinale
22:00 Fotbal, Copa America, sferturi Eurosport Venezuela – Argentina