Marele Premiu al Austriei de pe circuitul Red Bull, incheiat pe pista cu o aparenta victorie a primului pilot Red Bull, olandezul Max Verstappen, care a pus pe jar cateva zeci de mii de compatrioti veniti sa-l sustina, a alunecat intr-o farsa sinistra!

Concret, la peste 2 ore dupa incheierea cursei, comisarii au inca sub ancheta un incident clar ca lumina zilei, in care Max Verstappen l-a scos in decor pe liderul de atunci al plutonului, Charles Leclerc (Ferrari) cu doar 2 tururi inainte de final, preluand conducerea.

Olandezul a trecut primul linia de sosire, organizatorii, cam incurcati, dar presati si de multime si de televiziune, au facut un surogat de premiere, Leclerc si-a luat sticloiul de sampanie si a parasit podiumul, dar, evident, s-a anuntat imediat ca Ferrari a contestat clasamentul final, acuzand ceea ce descriam mai sus.

De, iata, aproape 3 ore stau sa vad ce se decide, nimic pana acum, dar online-ul este plin de comentarii, mii, cele mai multe amintind cum a fost la Marele Premiu al Canadei, de acum o luna, cand Vettel a trecut primul linia de sosire, dar a fost dat castigator Lewis Hamilton, pentru ca la o manevra departe de aceasta de acum, o parere de incomodare a britanicului, comisarii il penalizasera pe german cu 5 secunde.

Culmea este ca acum Lewis Hamilton a fost penalizat, si inca de 2 ori, o data pentru schimbarea unor piese la motor dupa calificari, plecand de pe 4 in loc de locul 2 pe grila, apoi in timpul cursei. Sa nu uit: penalizarea de la start a lui Hamilton a fost tot in beneficiul lui Verstappen, care a sarit de pe 3 pe 2, in coasta lui Leclerc, pole-position.

Numai ca, la start, olandezul a fost jalnic, fiind depasit de 4 monoplasuri, primul fiind, demonstrativ, chiar cel al lui Hamilton. Dar a revenit incetul cu incetul in cursa, cand, cu adrenalina pana in varful pupilelor probabil, a facut manevra despre care vorbeam la inceput si care poate fi vazuta si in poza de mai sus.

Deja este tarziu, nu mai astept rezultatul deliberarilor nesfarsite, probabil se asteapta si plecarea olandezilor, zeci de mii cum va spuneam, pentru ca circuitul Red Bull de la Zeltwelt este, poate stiti, intr-o padure, iar pe intuneric totul devine si mai periculos.

Efectiv nu stiu ce sa mai cred, insa, asa cum scriam si in titlu, Formula 1 a virat in farsa. Revin maine dimineata cu rezultatele si ce-o mai fi…

PS. Pentru ca farsa sa fie completa, a aparut si un fake new, prin care se anunta ca Leclerc este castigator, Verstappen fiind declasat. Minciuna imediat indreptata chiar de La Gazzetta dello Sport! Asa ca ramane cum am stabilit, maine, pe indelete si pe informatii sigure!