Simona Halep a facut o veritabila demonstratie de valoare, forta, morala, in primul rand, calificandu-se in turul secund al turneului de Mare Slem de la Wimbledon, dupa 6-4, 7-5 cu belarusa Aliaksandra Sasnovici, urmatorul meci fiind unul romanesc in intregime, intrucat si Mihaela Buzarnescu a obtinut victoria, cu 6-4, 6-4, in fata americancei Jessica Pegula.

Spuneam de victoria Simonei Halep ca a fost un succes al tenacitatii de mare campioana, iar dovezile sunt mai clare poate decat oricand: break in primul ghem pentru Simona, se merge cu avansul acesta pana la 5-3, cand apare o afectiune, serioasa (glezna stanga, gemenii?), Sasnovici strange din nou scorul, dar Simona uita orice durere si isi adjudeca primul set.

Asta-i prima. Apoi, dupa ingrijiri medicale si un mic bandaj la glezna (foto, wimbledon.com), jucatoarea din Belarus, sa spunem clar, una dintre adversarele cele mai grele care puteau aparea in primul tur, pentru ca fiind pe 36 era aproape de cap de serie, profita de ezitarile Simonei, se duce la 5-2, cu o serie de ghemuri la zero, ceea nu s-a intamplat niciodata in prima mansa.

Ei bine, din acest moment, Simona Halep apeleaza cum numai ea stie la tot arsenalul tehnic si tactic avut la dispozitie (adica, practic, cam tot ceea ce se poate invata in tenis) si isi adjudeca 4 ghemuri la rand, ultimul, break la zero, cu cea mai frumoasa minge a meciului si, probabil, a zilei: schimb de pe fundul terenului, cu mult slice, o diagonala scurta, langa fileu a lui Sasnovici, dar picioarele excelente ale romancei isi fac deplin datoria, ajunge la minge si, din poignet, trimite tot o diagonala, o contrascurta, lasand-o pe adversara cu buzele umflate, sa-si accepte infrangerea.

Meciul a durat 1h41′ si noroc ca Simona Halep va avea o zi de pauza, pentru a-si rezolva afectiunea, pana la turul secund, pe care il va disputa impotriva unei alte romance, Mihaela Buzarnescu, invingatoare cum numai ea stie, cu emotii cand nu te astepti (avea set si 4-0 si s-a enervat coca pe o minge dubioasa), tot cu un dublu 6-4 in fata unei americance aflate pe locul 72 in lume, adica tot o adversara apropiata in ierarhie, romanca fiind acum pe 53.

Pentru ispravile lor de luni, Simona Halep si Mihaela Buzarnescu si-au asigurat cate 70 puncte WTA si 72.000 lire sterline.

PE. Nu se putea sa nu avem in prima zi o supriza, dar acum este una foarte mare: kazaha Iulia Putinteva a eliminat-o, cu 7-6 (4), 6-4, pe favorita nr. 2 Naomi Osaka. Tocmai ce spusese nipona ca se simte mai bine ca nu mai este numarul 1. Vad ca insista…