Va ramasesem dator cu viitoarea adversara a Simonei Halep in finala Turneului de Mare Slem de la Wimbledon, iar aceasta este, nu-i nicio surpriza, americanca Serena Williams, invingatoare cu 6-1, 6-2 in fata cehoaicei Barbora Strycova.

Practic, organizatorii celui mai vechi turneu de tenis din lume nu aveau cum sa potriveasca lucrurile mai bine pentru ei, vezi si semifinalele masculine de vineri, cu vesnica disputa Roger Federer-Rafael Nadal, dar si cu Novak Djokovic in ultimul careu (adversar, Bautista-Agut), iar acum Serena Williams, pentru a 11-a oara in finala, din care a castigat 7, cu Simona Halep, in premiera, dar intr-o forma de zile mari.

De fapt, ambele jucatoare, si prietene, au aratat o forma deosebita la competitia suprema a tenisului, desi in ierarhia la zi Simona pornea la drum de pe 7 (va ajunge pe 4), iar Serena, pe 10. Dar valoarea si jocul impecabil (acesta este cuvantul care iti vine cel mai des in minte la Wimbledon, poate voi mai scrie despre asta) al celor doua duc meciul dincolo de vremelnicele ierarhii.

In a doua semifinala, Serena Williams a fost, ca si Simona Halep mai devreme, dominatoare, impunandu-se in 1h01′ in fata unei debutante nu numai in semifinale, ci si in sferturi la Wimbledon, cehoaica avand si o varsta, 33 de ani, care si-a pus amprenta pe replica ei.

Pare ciudat ca vorbesc de varsta ca un handicap cand spun despre adversarele Serenei Williams, care are 38 de ani, dar americanca nu poate fi fixata in vreun tipar, ea si sora ei, Venus, 39 de ani, fiind exceptii uluitoare ale istoriei acestui sport, altfel defel lipsit de lucruri neobisnuite!

Asteptam, cum va spuneam, finala, cu incredere, pentru ca Simona Halep a demonstrat clar ca se simte exceptional, intregul ei staff se afla cu muschii incordati, iar faptul ca Daren Cahill nu a putut sa nu fie alaturi de ea in aceste momente, un tehnician-prieten cu un fler iesit din comun nu face decat sa ne intareasca credinta-n izbanda, vorba poetului!

* PROGRAMUL TV, vineri, 12.07.2019:
10,30 Atletism, Eurosport 2 – CE pentru tineret U23
12,00 Ciclism, Eurosport – Turul Frantei
15,00 Tenis, Eurosport 2 – Turneul de la Wimbledon
18,00 Fotbal, Liga 1, Digi 1, Telekom 1, Look – FC Voluntari-Sepsi
19,00 Atletism, Eurosport Universiada de la Napoli