Simona Halep a demonstrat pur si simplu ce inseamna perfectiunea in tenis, joi, in prima semifinala a Turneului de Mare Slem de la Wimbledon, calificandu-se pentru prima data in finala, dupa doar 1h12′ in fata ucrainencei Elina Svitolina, cu un sec 6-1, 6-3.

Pentru prima oara… Scriind asta dupa ceea ce tocmai am vazut nu-mi vine sa cred, nu pentru ca ar fi o surpriza, ci tocmai invers, parca romanca a jucat toata viata ei pe iarba, iar finalele si trofeele in cel mai prestigios turneu din lume, aflat la editia cu numarul 133 sunt lucruri obisnuite.

Senzatia a fost data de siguranta de-a dreptul evidenta etalata de Simona in acest meci, care a durat practic sub o ora, pentru ca primele 2 ghemuri au insumat 20 de minute. 2-0 pentru romanca, semnul ca si la lupta pe viata si pe moarte tot ea este stapana.

Parca ar fi fost o scanare, necesarele analizele la punerea diagnosticului pentru Svitolina, dupa care, de la o mica relaxare in ghemul trei, totul s-a dus intr-o singura directie: 6-1 in urmatoarele 23 de minute, o mica tatonare in debutul setului secund, cand ucraineanca a reusit, in sfarsit, sa-si castige ghemul de serviciu.

Apoi, cu metoda, cu un joc complet, sigur, dar si cu cateva mingi de mare efect, pentru spectatorii aflati, cu tot calmul lor britanic, in extaz, Simona Halep a pus capat, fericita ca niciodata parca, unui meci de care nu s-a indoit ca il va castiga, dandu-ne sentimentul fericit al implinirii.

Astfel, jucatoarea romana cea mai buna din istorie ajunge in a 4-a ei finala de turneu major, urmand sa incerce sambata sa-si inscrie in palmares al doilea titlu, cel mai frumos din toate.

Pentru aceasta va trebui sa treaca de invingatoarea din cealalta semifinala, Serena Williams-Barbora Strycova, despre care, insa, va voi scrie mai incolo, abia acum se pregatesc sa intre in teren, Simona a fost prea expeditiva, cred ca abia venisera cele doua veterane de la hotel, cand romanca facea poza de mai sus…