La un turneu care atinge toate superlativele, impecabil, perfectiunea intruchipata in tot, de la suprafete, la tinuta arbitrilor si comportarea copiilor de mingi, cum este Wimbledon, numai astfel de finale erau cele meritate: dupa Simona Halep-Serena Williams, iata, la baieti va fi o confruntare intre nr. 1, Novak Djokovic, si nr. 2, Roger Federer.

Dupa un meci, inca unul, Roger Federer-Rafael Nadal de vis, castigat de elvetian cu 7-6 (3), 1-6, 6-3, 6-4, dupa 3h03′ pe minunea lumii! Ceva mai devreme, Novak Djokovic il invinsese pe Roberto Bautista-Agut cu 6-2, 4-6, 6-3, 6-2, in 2h50′.

Nu stau de statistici, oricum ele vor fi rostogolite sambata de toata lumea, acum as vrea sa prefatez si eu finala de maine a probei feminine, in care Simona Halep, debutanta in aceasta faza, dar intr-o forma de zile mari, intalneste o veterana a ultimului act pe iarba londoneza, Serena Williams, aflata la a 11-a finala, din care a castigat 7.

Dar pentru ca am gasit, la colegii de la Prosport, cea mai avizata si “vinovata” voce despre acest meci (spun vinovata pentru ca este vorba de presedinta Federatiei romane de tenis in perioada in care a urcat actuala generatie exceptionala de fete, prin organizarea celor 12 turnee ITF care le-au adus pustoaicelor de atunci punctele necesare sa-si poata materializa talentul si eforturile), adica Ruxandra Dragomir, ii dau cuvantul fostei jucatoare nr. 15 in lume.

Iata spicuiri din ce a spus aceasta exceptionala jucatoare si presedinta de federatie.

“În primul rând, Simona are un mental incredibil. Ea şi-a îmbunătăţit mult partea psihică şi din acest motiv reuşeşte să câştige meciurile. Vorbim şi despre o pregătire fizică extraordinată, iar ea, dacă va avea încredere, şi nu va fi copleşită de măreţia evenimentului sunt convinsă că poate avea şansa unei mari victorii.

Simona se mişcă mult mai bine decât Serena. Dacă va reuşi să-şi pună în valoare primul serviciu, atunci vom vedea un meci extraordinar. Să încerce să o alerge mult pe Serena. Să fie ofensivă. Încrederea pe care o are, mentalul puternic pot fi atuuri extraordinare în favoarea Simonei şi trebuie să diversifice jocul, să pună scurte, să o atace după ce deschide unghiurile, trebuie să fie ofensivă şi să nu o lase să conducă jocul pe Serena” (…).

“Serena nu s-a schimbat mult. Poate e un pic mai lentă, în rest am văzut aceleaşi lovituri puternice, acelaşi serviciu cu care îşi creează avantaj. Dacă mă întrebaţi, e mai lentă. Simona are un atu în plus. Simonei îi place când joacă împotriva jucătoarelor puternice, care lovesc tare. Simona stă bine în poziţia joasă, cu picioarele îndoite. Contracarează bine loviturile puternice.

Contează mult doza de încrede, liniştea. Eu am văzut aceste lucruri la Simona, echipa o ajută mult. Acestea sunt armele principale. Eu o văd favorită pe Simona, nu sunt subiectivă. Nu văd o diferenţă mare între el, pentru că la acest nivel e o diferenţă mică”.

Va reamintesc ca finala feminina este sambata de la ora 16,00, iar cea masculina duminica, de la aceeasi ora.