Simona Halep a reusit ceea ce pare incredibil: a castigat finala Turneului de Mare Slem de la Wimbledon, in mai putin de o ora, cea mai expeditiva invingatoare in acest turneu, dupa 56′ de joc perfect tabela inregistrand SIMONA HALEP-SERENA WILLIAMS 6-2, 6-2.

Incredibil, fabulos, de astazi, 13 iulie 2019, o romanca, SIMONA HALEP, este membra in cel mai select club din lume, in elita mondiala, iar numele ei va figura in Hall of Fame si gravat in loja regala de la Wimbledon, o onoare care umple inimile de bucurie tuturor.

De astazi, parca toti suntem mai buni, mai incarcati de dragoste de viata, iar succesul Simonei Halep ne duce direct in legenda. Uitati-va la premiere, o repetare a legendei David si Goliat, unde istetimea, destaptaciunea, dorinta, stapanirea mijloacelor pana la perfectiune au adus coroana de invingator pe fruntea celei mai merituoase.

Stiu ca dupa victorie multi viteji se arata, dar va marturisesc, si va rog sa ma credeti, ca am avut incredere deplina in aceasta victorie. Primul gest al finalei mi-a spus tot: Serenei Williams i-a fost frica!

A castigat tragerea la sorti si a ales, contrar cutumei, sa serveasca, pentru ca parca citise pericolul teribil din privirea determinata a romancei. A vrut, pur si simplu, sa loveasca de la inceput napraznic, dar dupa o minge castigata, Simona si-a facut planul tactic perfect a luat break-ul, apoi inca unul, iar dupa 25 de minute ne frecam la ochi: 6-2 Simona.

Apoi, lucrurile au curs firesc, implacabil, in aceasta atmosfera in care simti cu adevarat ca esti cineva, cu absolut totul din jur impecabil, de la buchetele de orhidee, la eleganta printeselor din loja, cu dragostea alor tai care se simtea in aerul respirat la fiecare secunda.

Statisticile vor curge, totul va intra in cronici, dar ceea ce ne va ramane tuturor in inimi si in amintirile cu care vom trece prin aceasta viata sunt exact aceste momente inaltatoare! Sa ne traiasca, sa ne bucuram asadar!

PS 1. Pentru amatorii de cifre mai pamantesti, pe langa cele 2.000 de puncte WTA, Simona Halep a luat 2.350.000 lire sterline, adica 2.983.748 dolari sau 2.645.875 euro.

PS 2. Sa nu uitam, de asemenea, ca in acest turneu Simona Halep, care a petrecut 9 ore si 30 de minute fix pe teren pana la acest gest, din poza, a pierdut un singur set, cel din turul secund, in fata… Mihaelei Buzarnescu!