Finit coronat opus, Turneul 2019 de la Wimbledon a avut un final care va ramane fara egal in memoriile tuturor: dupa ce finala feminina a fost cea mai scurta din istorie, Simona Halep invingand-o pe Serena Williams in doar 56′, cu un dublu 6-2, am ajuns la finala masculina, incheiata prima oara la tie-break, dupa 4h55′, repet Novak Djokovic-Roger Federer 7-6 (7/5), 1-6, 7-6 (7/4), 4-6. 13-12 (7/4)!

Va vine sa credeti? Victoria a fost reusita de jucatorul care a castigat toate cele 3 seturi la tie-break, dupa noua regula, cu ghem decisiv la 12-12 in decisiv, iar invinsul a facut 4 jocuri mai mult decat cel care s-a incoronat. Dar aceasta este competitia, asa sunt regulile, iar forta exceptionala a lui Novak Djokovic, aflat la al 5-lea succces final in cel mai frumos, mai distins, mai stilat, mai vechi si… puneti dvs ce doriti, a fost rasplatita pe drept.

Ca sa nu mai spun ca, la 9-8 si serviciu, deci cu break, Roger Federer a avut 40-15, 2 mingi de meci asadar, s-a vazut egalat, apoi, la 11-11, a fost condus cu 40-0 pe serviciul sarbului, a egalat de 2 ori, a avut minge de break si, in cele din urma, a pierdut, ramanand cu 8 trofee aici, 20 in total in turnee de Mare Slem.

A fost frumos, noi, romanii, am avut un turneu de neuitat, cu o satisfactie maxima, iar acest ultim meci urmarit in direct ne-a facut martori la un alt eveniment incredibil. Ce iti mai poti dori ca iubitor de sport?

* Sa consemnam si finala de la dublu masculin: perechea columbiană Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, favorită nr. 3, a cucerit trofeul tot dupa 5 seturi in finala 6-7, 7-6, 7-6, 6-7, 6-3, in 4h57′, cu Nicolas Mahut/Edouard Roger-Vasselin (Franta). Iata, sa tot fii organizator la Wimbledon, vanzi marfa de cea mai buna calitate…