Probabil stiti deznodamantul celor doua finale de duminica de la Openul feminin al Bucurestiului la tenis: revelatiile competitiei, romancele Patricia Tig, la simplu, si Jaqueline Cristian/Gabriela Ruse au pierdut, prima destul de clar, cu 6-2, 6-0, la kazaha Elena Ribakina (n. 106 WTA), iar tinerele dubliste, debutante intr-o finala WTA, au luptat bine cu perechea cehoslovaca Viktoria Kuzmova/Kristyna Pliskova, care a castigat greu, cu 6-4, 7-6 (3).

Primul lucru care imi vine in minte, pe langa faptul ca evident povestea saptamanii a fost scrisa in principal de Patricia Tig, revenita cu a doua finala din viata ei, dupa un an si jumatate de pauza totala de pe circuit, este ca toate finalistele romance au eliminat in drumul lor favoritele nr. 1 de pe cele doua tablouri.

De Patricia Tig stiti, am descris multi zilele astea ispravile ei exceptionale, dar despre succesul cuplului Cristian/Ruse in fata Irinei Begu si a Ralucai Olaru in semifinalele de sambata ramasesem dator, cele doua castigans cu 3-6, 6-3, 10-7.

Un succes de bun augur pentru continuarea sezonului pentru ele, care chiar asta au subliniat la discutia de dupa finala, ca nu prea se descurca cu banii la inceput de cariera, pentru ca trebuie sa mearga la multe turnee ITF, unde daca pierzi in primul tur abia ai bani de o jumatate de noapte de cazare…

Ei, si aici ajungem la situatia dramatica a tenisului nostru, la faptul ca dupa 24 de turnee ITF (12 de fete) in tara, organizate mai acum un deceniu de FRT, in care nu aveai cheltuieli mari si faceai puncte, ba mai luai si niste bani, am ajuns la 2 mari si late.

Adica, pe scurt, ca am mai scris, Federatia se ocupa cu mai nimic, iar acum, dupa schimbarea sistemului din Cupa Federatiei si Cupa Davis, daca nu organizeaza turnee in afara WTA si ATP (pentru baieti, nimic, a plecat la Budapesta), adica pe circuitele unde nu au voie sa se amestece, nu prea mai are obiectul muncii!

Doar sa stea in loje cand mai face cate o jucatoare ajunsa la apogeu cate o isprava de rasunet. Cat o mai dura si asta, ca in conditiile actuale nu prea vine nimic din urma, vedeti la turneele majore de juniori, unde castigam (primul titlu mare al Simonei Halep a fost la Roland Garros, ca junioara) ca nu mai avem pe nimeni.

PS. M-a cam socat sa constat ca, pe langa sponsorul principal, BRD, turneul incheiat duminica avea drept sprijinitori MTS si… primaria sectorului 5 (si un restaurant care livreaza pizza). Pai daca intr-o activitate pur comerciala, de mare succes, cum este tenisul profesionist, de circuit mare, luam bani de la locuitorii din Ferentari si Rahova ne-am mantuit!