* La Nyon s-au tras la sorti meciurile turului 3 al cupelor europene, posibilele imperecheri de fapt, astfel ca daca va trece de Maccabi Tel Aviv campioana Romaniei ar urma sa joace cu Celtic Glasgow, favorita clara sa ajunga in aceasta faza, pentru ca in turul secund preliminar are drept adversara Nomme Kalju, din Estonia.

* Posibilele adversare din turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal: au fost si ele stabilite, ca sa zic asa. Astfel, daca va fi eliminata de Maccabi, CFR Cluj va juca in turul al treilea din Europa League cu invingătoarea dintre SP Tre Penne (San Marino) şi Suduva (Lituania).

FC Viitorul, in cazul în care va trece de belgienii de la KAA Gent, se va confrunta cu AEK Larnaca (Cipru) sau Levski Sofia (Bulgaria), iar FCSB, favorită în dubla cu Alaskert (Armenia), ar urma sa intalneasca echipa castigatoarea duelului dintre Mlada Boleslav (Cehia) si Ordabasî Şimkent (Kazahstan).

Universitatea Craiova, in situatia in care o va elimina pe Honved Budapesta, o va întalni pe AEK Atena, cu meciurile programate pe 8 si 15 august.

* In Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, luptatoarea Georgiana Lavinia Antuca (foto, FB COSR) a castigat medalia de aur, invingand prin tus in finala pe azera Sirinova. La competitie au facut deplasarea 109 juniori din Romania.

* Tenisul isi continua aventura, jucatoarele romance sunt in competitie in continuare, ba chiar vin cu o veste buna. Astfel, la Iurmala, in Letonia, un turneu care are aproape 40 de ani, fiind organizat intr-o statiune de langa Riga, pe malul Marii Baltice, Irina Bara a reusit sa se califice in optimi, dispunand de rusoaica Margarita Gasparian, cu 6-4, 4-6, 4-0 (abandon).

In schimb, tot la Iurmala, slovena Dalila Jakupovic, a eliminat-o in doua seturi, cu 6-3, 7-6 de Ana Bogdan, iar la Palermo, in proba de dublu, cuplul Daria Gavrilova/Shuai Peng (Australia/China) a dispus de perechea romancelor Cristina Dinu/Elena Bogdan, cu 6-7, 6-4, 10-8.

* Inca doi sportivi calificati la Jocurile Olimpice de la Tokio-2020, numarul celor care si-au indeplinit baremurile fiind acum de 4, pe langa arhicunoscuta prezenta a echipei de fotbal tineret, care va fi, atentie, completata si cu cativa jucatori de peste 25 de ani la turneul olimpic.

Cei mai noi olimpici certi sunt tot din atletism si inot (ca si primii, lungimista Florentina Iusco si Robert Glinta), semifondista Claudia Bobocea, care a alergat 1.500 m la Diamond League de la Londra in 4:02,27, iar Daniel Martin in proba de 100 m spate, gratie calificarii cu timpul necesar la Campionatele Mondiale de natatie de la Gwangju (Coreea de Sud).