* Cu un final care se anunta somptuos, in Alpi, dar facut praf de interese dubioase, Turul ciclist al Frantei a programat sambata o etapa, penultima, a 20-a, schiloada, de doar 60 km, dar victoria a revenit unui profesionist adevarat, Vincenzo Nibali, care a sesizat sansa si a trecut primul linia de sosire la Val Thorens, in catarare.

Tricou galben, al 100-lea, culmea, a fost atribuit, practic, de juriul de concurs, la masa verde cum ar veni, la alba-neagra, as spune eu, pentru ca de vreme ce etapa de vineri nu a avut castigator (deci s-a recunoscut ratarea), dar a dat timpi, aiurea, unde aveau organizatorii ultimele sisteme de inregistrare a chip-urilor de pe biciclete, dandu-se peste cap 18 etape, in care francezul Julian Alaphilippe s-a imbracat de 15 ori in tunica aurie.

Tanarul columbian Egan Bernal este beneficiarul acestei ciulamale organizatorice, care pute rau a aranjament lucrativ. Niciodata in istoria de 106 editii nu a fost neutralizata o etapa in timpul desfasurarii ei, iar singura modificata, dar cu final, acum 3 ani, pe Mont Ventoux, a fost in favoarea lui Chris Froome, care a facut ciclocros in acea zi de pomina, dar nu a fost penalizat.

Faptul ca ambii castigatori ai unor asemenea indulgente “papale” sunt, practic, de la aceeasi echipa, Sky, in 2016, devenita chiar anul acesta Ineos, cea mai bogata dintre toate, nu poate fi o coincidenta decat pentru naivi.

Prostii, adica imposibilii vorbeti de la versiunea romaneasca a Eurosport, nu fac decat sa se bucure ca le-a iesit lor ghina pe are o puneau pe Julian Alaphilippe, iar dintr-o lunga experienta cand se bucura prostii vin vremuri grele… Vedeti ca se intampla in jurul vostru, ce chindii aveau politicienii, iar acum ne cad toate in cap rand pe rand. Timpul impostorilor e in floare!

In fine, duminica, dupa o lunga transbordare, se pleaca de la Rambouillet, dupa care clasica plimbarica si invarteala de pe Champs Elysees.

De uitat rapid, daca puteti… Probabil anul viitor, cine mai apuca, va scapa de niste personaje care s-au facut definitiv de ras, gandul asta poate fi o consolare.

* In calificarile Marelui Premiu de Formula 1 al Germaniei, de pe circuitul de la Hockenheim, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a prins, din nou, pole-position, de pe aceeasi linie de start urmand sa plece duminica olandezul Max Verstappen (Red Bull). Nimic deosebit, asadar, poate doar ca Ferrari e chiar in galeata, Sebastian Vettel neluand startul, iar Charles Leclerc abia situandu-se pe 10…

* PROGRAMUL TV, duminica, 28.07.2019:
12:30 Tenis, ATP Digi 2 Turneul din Gstaad
13:00 Tenis, ATP Digi 4 Turneul din Hamburg
14:30 Fotbal, Bundesliga 2 Digi 2 Hamburger – Darmstadt 98
16:00 Formula 1, Cursa Digi 1, Telekom 1 Marele Premiu al Germaniei
16:30 Fotbal, Bundesliga 2 Digi 2 Jahn Regensburg – Bochum
18:00 Fotbal, Liga 1 Digi 1, Telekom 1, Look Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște
18:55 Ciclism Eurosport Turul Franței
19:00 Tenis, WTA Digi 2 Turneul din Jurmala
20:15 Snooker Eurosport 2 Mastersul de la Riga
20:30 Tenis, WTA Digi 3, Digi 2 Turneul din Palermo
21:00 Fotbal, Liga 1 Digi 1, Telekom 1, Look Viitorul – Hermannstadt