Columbianul Nairo Quintana a castigat etapa a 2-a a Turului ciclist al Spaniei, Benidorm – Calpe (199,6 km), una cu final perfect plat, ba mai mult, din evadare solitara pe ultimii 3 kilometri, cu desprindere absolut otova fata de orice manual de ciclism clasic: chiar din fata micului pluton al evadatilor!

Cui nu-i plac surprizele, asa ca putem trece aceasta a doua etapa a Vuelta intre intamplarile fericite ale istoriei sentimentale ale fiecaruia: rutier cu calitati aproape exclusive de catarator, invingator pe plat ca-n palma, detasat, cu caratura nu cum stie oricine, lansat din spatele grupului de frunte, ci chiar din fata acestuia, asta da surpriza, de unde si modul in care straluceste de bucurie, cum nu l-am prea vazut pe taciturnul din Cordiliera Anzilor.

De asemenea, surprinzatoare a fost si pacaleala pe care au inghitit-o unii dintre favoriti, printre care si slovenul Roglic, aflat in fata, totusi, dar mai ales Miguel Angel Lopez, columbianul care purta tricoul rosu, de lider, dupa prima etapa, poate voia chiar sa scape de el, dar nu sa si dea in 30 de km aproape 40 de secunde fata de principalii adversari, asa cum vedeti din clasamentul etapei, grupul urmaritor sosind la 37 de secunde de invingator.

Tricoul rosu a fost preluat de veteranul irlandez Nicolas Roche, gratie locului secund, care i-a adus o bonificatie de 6 secunde, suficienta pentru a mai agonisi 2 secunde in fata lui Nairo.

Ceea ce este important, insa, pentru noi, iubitorii ciclismului, este ca aceasta cursa de 3 saptamani, ultimul mare tur al anului, incepe sub auspicii cum nu se poate mai interesante, chiar in etapa a 2-a, una de munte mediu, cu catarari de categorii inferioare, insa. Sa te tii cand va incepe muntele inalt, portia cu care Vuelta ne satura in fiecare an!

De asemenea, surpriza placuta la Eurosport, unde, desi nu era in niciun program, s-a decis transmisia in direct pe Eurosport 2 inca de duminica, spre surpriza tuturor, parca si a comentatorilor… De luni, insa, se intra in normal si aici.

Clasamentul etapei a 2-a:
1 Nairo Quintana (Columbia) Movistar Team 5:11:17
2 Nicolas Roche (Irlanda) Team Sunweb la 5″
3 Primoz Roglic (Slovenia) Team Jumbo-Visma
4 Rigoberto Uran (Columbia) EF Education First
5 Fabio Aru (Italia) UAE Team Emirates
6 Mikel Nieve (Spania) Mitchelton-Scott la 8″
7 Sergio Andres Higuita Garcia (Columbia) Equipo Euskadi la 37″
8 Tadej Pogacar (Slovenia) UAE Team Emirates
9 Alexander Aranburu Deba (Spania) Caja Rural-Seguros RGA
10 Alejandro Valverde (Spania) Movistar Team
11 Pierre Latour (Franta) AG2R La Mondiale

Clasamentul general dupa 2 etape:

1 Nicolas Roche (Irlanda) Team Sunweb 5:26:12
2 Nairo Quintana (Columbia) Movistar Team 0:00:02
3 Rigoberto Uran (Columbia) EF Education First 0:00:08
4 Mikel Nieve (Spania) Mitchelton-Scott 0:00:22
5 Miguel Angel Lopez (Columbia) Astana Pro Team 0:00:33
6 Primoz Roglic (Slovenia) Team Jumbo-Visma 0:00:36
7 Wilco Kelderman (Olanda) Team Sunweb 0:00:38
8 Sergio Andres Higuita Garcia (Columbia) Equipo Euskadi 0:00:40
9 Davide Formolo (Italia) Bora-Hansgrohe 0:00:46
10 Rafal Majka (Polonia) Bora-Hansgrohe

Luni este programata etapa a 3-a – Ibi. Ciudad del Juguete – Alicante (188 km), cu o sosire dupa o destul de lunga coborare…