* Campionul olimpic, Sir Sebastian Coe, a fost reales presedinte al Federatiei internationale de atletism (IAAF), votul la Congresul de la Doha fiind unanim – 203 sufragii a primit britanicul in varsta de 62 de ani, alegerile fiind programate cu 2 zile inainte de debutul celei de-a 17-a editii a CM.

Fostul semifondist, ca atlet, dar de cursa lunga ca administrator de sport la nivel inalt, nu a avut contracandidat, el primind inca un mandat de 4 ani, dupa ce fusese ales prima oara in 2015, in locul senegalezului Lamine Diack.

De asemenea, inaintea alegerii presedintelui si Consiliului IAAF 164 dintre membri (30 au fost impotriva) au aprobat prelungira suspendarii Rusiei, pedeapsa data ca urmare a dopajului de stat din aceasta tara.

Prima femeie vicepresedinte a fost aleasa columbianca Ximena Restrepo (in foto, alaturi de Coe), medaliata cu bronz pe 400 m, la JO din 1992, dintre cei 26 membri ai Consiliului 8 fiind femei, iar 13 nou-alesi, acestia fiind urmatorii:

Hiroshi Yokokawa (Japonia)
Antti Pihlakoski (Finlanda)
Anna Riccardi (Italia)
Nan Wang (China)
Adille Sumariwalla (India)
Nawal El Moutawakel (Maroc)
Abby Hoffman (Canada)
Sylvia Barlag (Olanda)
Alberto Juantorena (Cuba)
Willie Banks (SUA)
Raul Chapado (Spania)
Dobromir Karamarinov (Bulgaria)
Beatrice Ayikoru (Uganda)

* Dupa congres a avut loc o ceremonie, in cadrul careia, aflam de pe contul personal de Facebook, campioana noastra Gabriela Szabo a primit o diploma de excelenta, pentru serviciul in slujba sportului mondial si european. Dupa cum stiti, campioana olimpica romanca de la Sydney este membra a Consiliului Asociatiei europene de atletism.

Si ca totul sa fie cu adevarat sarbatoresc, astazi, 25 septembrie, se implinesc fix 19 ani de la titlul olimpic cucerit de Gabi Szabo la Sydney, in proba de 5.000 m, cu record olimpic – 14’40″79/100!

* CM de atletism in aer liber vor avea loc intre 27 septembrie si 6 octombrie, la Doha, Romania urmand sa participe cu 10 sportivi, care si-au indeplinit extrem de dificilele baremuri pentru a putea fi prezenti la aceasta competitie de varf a calendarului sportului mondial.

Iata lotul cu care vom fi prezenti la Mondiale: Daniela Stanciu (inaltime), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Narcis Mihaila (50 km mars), Andrei Gag (greutate), Andreea Panturoiu (triplusalt), Alin Firfirica (disc), Alexandru Novac (sulita), Alina Rotaru (lungime) si Bianca Ghelber (ciocan) .

* Formidabila disputa pentru titlul mondial de ciclism pe sosea in proba de contratimp Elite din Anglia,Yorkshire, primele doua locuri fiind ocupate de… campionii mondiali de anul trecut in aceeasi proba!

Da, da, nu-i o greseala: medalia de aur a fost cucerita de campionul mondial la categoria Elite din 2018, australianul Rohan Dennis, in timp ce argintul a revenit belgianului Remco Evenepoel, campion mondial de juniori (a sarit direct, peste U23), cu bronz fiind recompensat italianul Filippo Ganna.

Pe cei 54 km ai traseului, Dennis a fost inregistrat in 1h05’05, cu o medie orara fantastica, de 49,78 km, Eveneport a avut 1’08” mai mult, iar Ganna – 1’55”.

Singurul ciclist roman prezent la aceasta categorie (ieri, Emil Dima a venit al 52-lea, la U23), Eduard Grosu, s-a clasat pe locul 51 (din 57 concurenti inregistrati), la 14’54”.

* In primul meci al preliminariilor Campionatului European de handbal feminin, din 2020, la Brasov, echipa Romaniei a invins cu 27-24 (15-12) selectionata Ucrainei. Urmatorul meci al reprezentativei noastre va fi duminica, in deplasare, cu Insulele Feroe.

* Si la handbal masculin ne descurcam, chiar foarte bine, campioana Romaniei, Dinamo Bucuresti, obtinand o noua victorie in grupele Ligii campionilor, miercuri, in propria sala, in fata danezilor de la GOG, cu scorul de 35-28 (17-12). Dinamovistii sunt excelent plasati sa treaca in faza a doua a competitiei intercluburi nr. 1!

* PROGRAMUL TV, vineri, 27.09.2019:
07:00 Tenis, WTA Digi 4 Turneul din Taskent
08:30 Tenis, ATP Digi 2 Turneul din Zhuhai
11:30 Tenis, WTA Digi 2 Turneul din Wuhan
18:00 Fotbal, Liga 2 Digi 1, Telekom 1, Look Csikszereda – Universitatea Cluj
20:30 Fotbal, Liga 1 Digi 1, Telekom 1, Look Dinamo – Voluntari
21:30 Fotbal, Bundesliga Digi 3 Union Berlin – Frankfurt
22:00 Fotbal, La Liga Digi 2, Telekom 2, Look Villarreal – Betis