* Ciclistul roman Eduard Grosu a castigat, en-solitaire, etapa a 2-a a Turului Croatiei, editia a 5-a, impunandu-se in centrul orasului Zadar, ca si anul trecut, dupa ce a pacalit intregul pluton, tasnind cu cca un km inainte de sosire, folosind la maximum cunoasterea traseului, foarte tehnic, cu 3 viraje in ultimii 600 m!

Sprinter atestat, componentul, de anul acesta, al echipei franceze Pro-Continentale Delko Marseille Provence, nu a mai stat la bataie pentru ultimii metri, fiind, de altfel si supravegheat, dupa meritoriul loc 3 din ziua inaugurala, ci a atacat pe exterior, intr-un viraj spre stanga, lasandu-si adversarii, care pregatisera “trenuletele”, cu ochii in soare.

Pe cei 183 km ai etapei dintre Slunj si Zadar, Grosu a fost inregistrat in 4h24’39”, fiind urmat, la 3 secunde, de australianul Alex Edmondson (Mitchelton) si de castigatorul primei etape, slovenul Marko Kump (Adria Mobil).

Cu aceasta victorie, dar si cu avantajul de 3 secunde obtinut la sosire, campionul roman a devenit lider al clasamentului general, urmand sa plece joi in etapa a 3-a, Okrug-Makarska (155 km) imbracat in rosu.

* Incepand de vineri, la Stuttgart se desfasoara intrecerile Campionatelor Mondiale de gimnastica artistica, obiectivul echipei feminine a Romaniei (Denisa Golgota, Carmen Ghiciuc, Ioana Crisan, Maria Holbura, Ana Maria Puiu, Maria Pană) fiind calificarea la JO de anul viitor, de la Tokio, ceea ce inseamna clasarea intre primele 12 formatii la aceasta editie.

In calificari, Romania este in subdiviziunea a 5-a, care este programata vineri in sala “Hanns-Martin-Schleyer”, din cele 12 subdiviziuni, iar specialistii de la revista federatiei internationale “International Gymnast Magazin”, care au urmarit primele contacte cu aparatele de concurs, la antrenamente, nu au fost impresionati de fetele noastre, apreciind ca pentru a se califica “trebuie sa nu rateze nimic din exercitiile prezentate”. Aparatul cel mai bun, scriu acestia, este barna. Ca intotdeauna, as spune si eu…

La actuala editie a Mondialelor participa 540 de gimnasti din 92 de tari, fata de cele 82 de la precedetul CM, de la Glasgow, din 2015.

* Echipa masculina, alcatuita din Marian Dragulescu, Andrei Muntean, Cristian Bataga, Vlad Cotuna, Roland Modoianu si Răzvan Marc, a fost repartizata in subdiviziunea a 8-a, urmand sa intre in concurs luni. Tot primele 12 echipe sunt calificate la JO-2020, dar se pot realiza si calificari individuale, Marian Dragulescu anuntand ca vizeaza un loc 3 la sarituri, pentru a putea fi la Tokio anul viitor.

De la un moment dat, mai spre concursurile cu miza in medalii si calificari, intrcerile vor fi transmise si de TVR, astfel ca va prezint programul in partea sa interesanta: 8 octombrie finala pe echipe (f); 9 octombrie finala pe echipe (m); 10 octombrie individual compus (f); 11 octombrie individual compus (m); 12 octombrie finale pe aparate; 13 octombrie finale pe aparate.

* PROGRAMUL TV, vineri, 04.10.2019:
05,00 Tenis, ATP Turneul de la Tokio, Digi 2, Digi 4
07:30 Tenis, WTA Turneul din Beijing Digi 2
12,40 Rugby, CM Africa de Sud-Italia, TVR 1, TVR HD
16,00 Ciclism, Turul Croatiei Eurosport
18:00 Fotbal, Liga 1 Botoșani – Sepsi Sfântu Gheorghe Digi 1, Look Plus, Telekom 1
18,00 Handbal M, Steaua-Baia Mare, TVR 1, TVR HD
18:30 Handbal F, Liga Campionilor SCM Râmnicu Vâlcea – BBM Bietigheim Digi 2
20:30 Fotbal, Liga 1 Universitatea Craiova – Politehnica Iași Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A Brescia – Sassuolo Digi 2
21:45 Fotbal, Ligue 1 Amiens – Marseille Digi 3
22:00 Fotbal, La Liga Betis – Eibar Digi 4