* Triplusaltista romanca Andreea Panturoiu a incheiat finala de la CM de la Stuttgart dupa doar 3 sarituri, dintre care 2 depasite, fiind pe locul 11, cu o saritura valabila de doar 14,07 m, nereusind, asadar, sa intre la jumatatea concursului in primele 8 pentru a putea concura pana la final.

Oricum, rezultatele sunt de-a dreptul de neatins pentru ea, titlul fiind cucerit de venezueleanca Yulimar Rojas, cu 15,37 m, cu doar 13 cm sub recordul mondial, detinut de la CM de la Goteborg, din… 1995, de ucraineanca Inessa Kravet, cu 15,50 m!

Argintul a fost luat de jamaicana Shanieka Ricketts – 14,92 m, iar bronzul – de columbiana Caterine Ibarguen 14,73 m, adica podium sud-central-american…

* Ceva mai devreme, saritoarea in lungime Alina Rotaru ne mai da de doi bani sperante, si are calitatile sa le si implineasca, dupa ce s-a calificat in finala probei, de duminica (de la ora 19,15, din pacate vizibil la noi doar pe canalul Youtube al IAAF), reusind a 5-a performanta a zilei, 6,72 m, in timp ce Florentina Iusco a fost abia a 29-a, penultima, cu 6,22 m.

* Tot cu o nereusita, necalificarea in finala probei, pleaca de la Doha sulitasul Alexandru Novac, primul sub linie, pe 13, in concursul preliminar de sambata, cu 82,12 m.

Baremul a fost dur, ca toate celelalte, 84,00 m, dar primul clasat in calificari, germanul Johnnes Vetter, l-a batut cu brio, cu o aruncare de 89,35 m. Cred ca e clar pentru toata lumea, la concursurile de obiectiv trebuie sa tintesti cele mai bune rezultate pe care le poti da, SB sau PB, altfel nu ai nicio sansa!

* Spre sfarsitul Turului ciclist al Croatiei au iesit in fata “tenorii”, astfel ca etapa a 5-a, de sambata, a fost castigata de britanicul Adam Yates (Mitchelton-Scott), cronometrat pe cei 138 km dintre Rabac si Platak in 3h40’01”, urmat la 10 secunde de alti doi rutieri din echipe de World Tour, italianul Davide Villella (Astana) si spaniolul Victor de la Parte (CCC).

De altfel, exact asa arata si clasamentul general, doar ca diferenta dintre Yates si italian este de 15″, gratie si bonificatiei de sambata, iar fata de spaniol de 17″.

Singurul ciclist roman care mai are acces la astfel de curse, fiind la o echipa Pro-Continentala (Delko Marseille Provence), Eduard Grosu a abandonat din pacate sambata, dupa ce isi inscrisese in palmares o victorie de etapa, in a doua zi, aici, la CRO Race, cursa care se incheie duminica, dupa etapa a 6-a, Sveta Nedelja – Zagreb (154 km).

* Cutitul sapa adanc in rana pricinuita de gimnastele romance, pentru ca desi nu s-au incheiat calificarile, mai sunt de disputat, cam dupa miezul noptii la noi, inca doua subdiviziuni la CM de la Stuttgart, echipa Romaniei, adica Denisa Golgota, Ioana Crisan, Carmen Ghiciuc, Maria Holbura si Ana Maria Puiu, se afla deja pe locul 16, cu 151,895 puncte.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo se califica de la Stuttgart 9 echipe, precum si alti 12 gimnasti si 20 gimnaste la individual-compus si medaliatii in finalele pe aparate, la feminin şi masculin. La JO sunt calificate deja medaliatele pe echipe de la CM2018, adică SUA, Rusia, China (feminin) si China, Rusia, Japonia (masculin).

* La masculin nu stim ce va fi, dar sperantele sunt infime, mai ales ca astazi am aflat ca Bataga s-a accidentat (tendonul lui Ahile, o fi concurat mult, saracul, cum s-or rupe frate la prima iesire in public), dar sigur de la fete nu vom avea pe nimeni la Tokio nici la intrecerile individuale, absolut toate gimnastele romance fiind mult in urma locurilor care dau dreptul la o asemenea onoare.

Credeam ca dupa absenta de la JO-2016 de la Rio nu poate fi ceva mai rau, ori acum este mult mai rau, daca ne gandim ca la CM-2018, desi am ratat finala pe echipe, am fost, totusi, pe 13! Asta dupa prezente clare intre 1976 si 2012, inclusiv cu titluri pe echipe!

* In finala Turneului WTA Premier Mandatory de la Beijing vor juca duminica, de la ora 11,30, pe Digi Sport, lidera mondiala Ashleigh Barty (Australia) si cea care i-a luat locul in fruntea clasamentului mondial, nipona Naomi Osaka. In semifinale, Barty a invins-o cu 6-3, 3-6, 7-6 (7) pe belgianca Kiki Bertens, iar Osaka pe detinatoarea trofeului, daneza Caroline Wozniacki, cu 6-4, 6-2.

Pe de alta parte, Simona Halep a anuntat ca nu va disputa Kremlin Cup, unde era inscrisa, menajandu-se pentru Turneul Campioanelor de la Shenzhen. Ea stie mai bine!

* PROGRAMUL TV, luni, 07.10.2019:
06:00 Tenis, WTA Turneul din Tianjin Digi 2
12:00 Tenis, ATP Turneul din Shanghai Digi 2
18:00 Fotbal, Liga 1 FC Voluntari – Chindia Târgoviște Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1 Astra – Hermannstadt Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga 2 VfL Osnabruck – Bielefeld Digi 4