* La Mondialele de atletism de la Doha, duminica a fost ultima zi, delegatia Romaniei incheind participarea celor 10 reprezentanti deplasati in Qatar cu un loc 6 al lungimistei Alina Rotaru, care, cu 6,71 m din a 5-a saritura, a reusit a doua performanta romaneasca la aceasta editie, dupa locul 4 al discobolului Alin Firfirica.

Din cei 10 am mai avut o singura alta sportiva calificata in finala, pe Andreea Panturoiu, pe 11 la triplusalt, dar si pe bravul Narcis Mihaila, locul 11 la 50 km mars,  astfel ca de 10 ani nu mai stim cum arata podiumul la aceasta competitie de varf. Cam putin pentru un sport cu 40 de probe…

Progresele insa la atletism, ca si la toate sporturile, sunt imense (uitati-va ce am patit la gimnastica!), nimeni nu asteapta sa ne venim noi in fire si sa punem profesionisti in locuri dedicate acestora. Exemplu avem si la noi, la canotaj in primul rand, dar se pare ca mai nimeni nu prea vrea sa-l urmeze, tanguindu-se la greu de lipsa mijloacelor.

* Revenind la concursul feminin de saritura in lungime, sa spunem ca titlul suprem a fost cucerit cu o performanta senzationala, 7,30 m, reusita de germanca (ma rog…) Malaika Mihambo, urmata de ucraineanca Marina Beh-Romanciuk – 6,92 m, si de Ese Brume (Nigeria) – 6,91 m.

Alina Rotaru a concurat meritoriu (seria ei 6,59 m, 6,66 m, 6,67 m, depasita, 6,71 m, depasita, dar la o asemenea competitie trebuie sa te depasesti. Daca ar fi repetat macar cel mai bun rezultat al ei, reusit chiar in acest sezon, 6,91 m, era pe podium, prima medalie dupa 2009 la CM pentru tara noastra!

* Dupa succesul de vineri al SCM Rm.Valcea in Liga campionilor la handbal feminin, duminica a jucat in aceeasi competitie, dar in cadrul grupei B, vicecampioana CSM Bucureşti, care a invins echipa daneza Team Esbjerg, cu scorul de 24-22 (13-8), în deplasare, un succes notabil, cu un nou antrenor principal, roman de aceasta data, Adrian Vasile, care “imbatranea” ca secund… Mintea romanului cea de pe urma, excelenta alegere.

Pentru bucurestence, care au avut si Omul meciului, pe portarita Denisa Dedu, aproape 50 la suta lovituri parate, intre care si 3 de la 7 m, au marcat Andrea Lekic 5 goluri, Elizabeth Omoregie 4, Crina Pintea 3, Andrea Klikovac 2, Carmen Martin 2, Dragana Cvijic 2, Iulia Curea 2, Linnea Torstensson 1, Gabriela Perianu 1, Itana Grbic 1, Laura Moisă 1.

Golurile gazdelor au fost reusite de Estavana Polman 6, Sonja Frey 4, Sanna Solberg 3, Kristine Breistoel 3, Marit Jacobsen 3, Vilde Mortensen Ingstad 2, Rut Arnfjoerd Jonsdottir 1.

Urmatorul joc al CSM, de vineri, 11 octombrie, de la ora 20,30, in Polivalenta bucuresteana, va fi impotriva unei adversare puternice, Rostov pe Don, invingatoare la scor, 31-21, sambata, in fata formatiei poloneze MKS Perla Lublin.

* Finala turneului WTA Premier Mandatory, de 1.000 de puncte si 8,3 milioane de dolari, de la Beijing a fost castigata de fosta nr. 1 a tenisului mondial Naomi Osaka, aceasta dispunand de actuala lidera, australianca Ashleigh Barty, cu 3-6, 6-3, 6-2.

La dublu feminin a castigat perechea americană Bethanie Mattek-Sands/Sofia Kenin care a invins cuplul Jelena Ostapenko (Letonia)/Daiana Iastremska (Ucraina),cu 6-3, 6-7 (5), 10-7.

* Nu puteam sa nu dau, dupa ce am tot scris o saptamana aproape, si finalul Turului ciclist al Croatiei, invingatorul final fiind britanicul Adam Yates (Mitchelton-Scott), urmat la 22 de secunde de italianul Davide Villella (Astana) si la 29″ de spaniiolul Victor de la Parte (CCC).

Ultima etapa, a 6-a, disputata pe 154 km intre Sveta Nedelja si Zagreb, a revenit italianului Alessandro Fedeli, in 3h22’14”, culmea, colegul lui Eduard Grosu la Delko Marseille Provence. Dupa cum stiti, romanul a fost nevoit sa abandoneze sambata, dar a castigat in Croatia etapa a 2-a, incheind sezonul acceptabil.