* Echipa Romaniei a invins, in cele din urma, Insulele Feroe, in grupa F a preliminariilor Euro-2020, pe un teren sintetic de toata jalea, cu un pospai de tribune si o mana de spectatori la Torshavn, cu 3-0 (0-0), prin golurile marcate spre final (ca tineretul cu Ucraina, dar cu o echipa mai tare), Pușcaș (74), Mitriță (83), Keșeru (90+3), dar oricum calificarea depinde de partidele cu Norvegia (marti, la ora 21,45, pe Arena Nationala plina de copii) si cu Suedia, ultima confruntare fiind in deplasare, cu Spania.

Asa incat, evident, sunt mai importante acum celelalte rezultate din meciurile disputate si incheiate la miezul noptii, astfel ca am stat si am aflat ca Norvegia a terminat la egalitate 1-1 (0-0) chiar la Oslo, cu Spania, egaland printr-un penalty in minutul 90 prin King (golul ibericilor – Saul, min. 47), dar Suedia a batut in deplasare clar, cu 4-0 (1-0) Malta, prin golurile inscrie de Danielson (11), Larsson (57, 71) si Agius (66).

* Asadar, rezultatele nu sunt chiar favorabile noua, trebuie sa luam cam toate punctele pana la final, inclusiv in deplasarea pe terenul liderei acestei grupe…

* Americanca Simone Biles a cucerit titlul de campioana mondiala la sarituri, la Stuttgart, devenind cu 23 de medalii, dintre care 17 de aur, cea mai recompensata gimnasta din istorie. La masculin, acelasi numar de medalii il detine belarusul Vitali Scerbo, dar Biles mai are 2 finale, duminica, barna si solul, astfel ca poate deveni prima in orice ierarhie.

In prima zi a finalelor pe aparate din cadrul CM de la Stuttgart s-au intamplat si cateva lucruri absolut incredibile, mai ales pentru noi, romanii, care ne uitam cu jind la medalii, de neatins. Inclusiv o premiera absoluta, un filipinez, Carlos Yulo, campion mondial la sol, precum si un vicecampion al lumii din Taiwan, la cal cu manere, Lee Chih-Kai, aparat la care aurul a revenit pentru a treia oara englezului Max Whitlock.

Ca sa nu mai spun ca la inele a castigat un turc (daca va vine sa credeti…), Ibrahim Ciolak. Iar asta in timp ce noi asteptam cu sufletul la gura ca urma, adica Marian Dragulescu, sa scape turma, fiind singurul roman calificat intr-o finala mondiala, duminica,chiar in prima, la sarituri, dupa ce a obtinut al 6-lea rezultat pentru aceasta fapta de vitejie!

In fine, la un alt aparat care a avut programata sambata finala, paralele inegale, belgianca Nina Derwael si-a pastrat titlul.

* SCM Ramnicu Vâlcea a fost invinsa la scor in deplasare de echipa franceza Brest Bretagne Handball, cu scorul de 37-24 (22-9), sambataă seara, in Grupa C a Ligii Campionilor la handbal feminin.

* PROGRAMUL TV, luni, 14.10.2019:
11:00 Tenis, WTA Turneul din Moscova Digi 2
14:00 Tenis, WTA Turneul din Luxemburg Digi 4
17:30 Baschet M Dinamo – U BT Cluj-Napoca Digi 3
20,30 Fotbal, Euro-2021, U21 Romania-Irlanda de Nord ProTV