Cu un Mitrita fotbalist adevarat (mai ales ca nu era convocat inexplicabil), dar si cu o echipa tematoare, care a mai si ratat un penalty, Romania a terminat la egalitate: 1-1 (0-0) cu Norvegia si ramane pe locul 3 in grupa F a preliminariilor Euro-2020 la fotbal, in conditiile in care, practic, am castigat 12 puncte cu Insulele Feroe si Malta, codasele, si 2, prin egalitati, cu Norvegia.

Practic, sansele fotbalistilor condusi, cam imprastiat, de Cosmin Contra, de la alcatuire, la schimbari, sunt minime, daca nu chiar zero, pentru ca mai avem jocuri cu Suedia, acasa, si cu Spania, in deplasare (or, spaniolii, veti vedea, au atat orgoliu incat joaca la victorie in orice conditii, desi sunt calificati clar, lideri distantati), in timp ce suedezii si norvegienii, cei care sunt in fata noastra, de facto, respectiv, practic, pentru acelasi loc secund, au de jucat cu Feroe (in Suedia), cu Malta si Feroe.

Adica au de departe sanse sa fie in fata noastra la incheierea socotelilor grupei, pe 18 noiembrie.

Spuneam inca din primul rand de Mitrita (foto), singurul jucator care a aratat valoare de nivel acceptabil, inscriind in minutul 62, dupa o faza pe care a facut-o absolut singur, fara niciun sprijin: degajare a norvegienilor din propriul careu, interceptie la centru, cursa in galop, fenta spre stanga si sut cu ristul interior, in coarda, perfect, pe langa bara.

Tot Mitrita a dat pasa cu care Bancu a intrat in careu, obtinand penalty (cu ajutorul arbitrului, ce-i drept, care ne-a facut un cadou la un duel corp la corp), ratat insa de Puscas, un om admirabil, dar care nu prea e prieten cu mingea, asa ca gestul lui de a lua balonul sa execute a dus, cred eu, la ratarea loviturii de pe punctul cu var, in minutul 52.

Iar asa cum noi am avut sansa sa egalam in Norvegia in prelungiri, norocul s-a intors spre scandinavi, si astfel am fost egalati prin Sorloth, in minutul 90+2!

Ei bine, Suedia a primit aceeasi lectie acasa: a terminat la egalitate, 1-1 (0-0) cu Spania. Dupa ce au deschis scorul in minutul 50 prin Berg, nordicii au fost egalati in minutul… 90+2 de Rodrigo, parca pentru a mai da posibilitatea optimistilor nostri de serviciu sa faca niste calcule. Care, dupa parerea mea, sunt absolut fara sens.

A, sa nu uit: in al treilea meci al zilei din grupa noastra, echipa Insulelor Feroe a intrecut cu 1-0 (0-0) Malta, prin golul marcat de Baldvinsson, in minutul 74.

Pentru ca iata clasamentul, la care puteti adauga clar 3 puncte cel putin Suediei si 6 puncte Norvegiei, dupa care veti vedea si programul ultimelor doua runde:

Iata, deci, clasamentul si programul:
1. Spania 8 19-5 20
2. Suedia 8 18-9 15
3. România 8 17-8 14
4. Norvegia 8 13-10 11
5. Feroe 8 4-23 3
6. Malta 8 2-18 3

vineri, 15 noiembrie 2019
Norvegia 21:45 Feroe
România 21:45 Suedia
Spania 21:45 Malta

luni, 18 noiembrie 2019
Malta 21:45 Norvegia
Spania 21:45 România
Suedia 21:45 Feroe