Tocmai ce intrebasem ieri ce va face CSM Corona Brasov, acuzata aiurea de dopaj, in grupele EHF, unde se calificase in faza a doua, ca si vecina din judetul Sibiu Magura Cisnadie?

Pai, iata si raspunsul, chiar a doua zi dupa pedepsele luate pe repede inainte de FRH: a participat fara probleme la tragerea la sorti de la Viena, isi vede de treaba, ca si federatia europeana, organizatie serioasa, care nu ia masuri dupa ureche, ci dupa ceea ce se intampla concret.

Ambele echipe romanesti si-au aflat adversarele: Corona va juca in grupa C, unde mai sunt MKS Perla Lublin (venita din Liga campionilor, unde s-a clasat in prima faza a grupelor dupa CSM Bucuresti), Erd HC, din Ungaria, si danezele de la Odense Handbold.

In ce o priveste, Magura Cisnadie face parte din grupa B, alaturi de Podravka Vegeta Koprivnica (Croatia), Siofok KC Hungary si Kobenhavn Handball (Danemarca).

* Iata celelalte grupe: Grupa A: DHK Banik Most (Cehia), Kastamonu Belediyesi GSK (Turcia), Thuringer HC (Germania), DVSC Schaeffler (Ungaria); Grupa D: SG BBM Bietigheim (Germania), Herning-Ikast Handbold (Danemarca), HC Lada Togliatti (Rusia), Storhamar Handball Elite (Norvegia).

Primele meciuri din grupe sunt programate pe 4-5 ianuarie, la intelegere: Magura va debuta cu Podravka in deplasare, iar Corona la Lublin, ultimele jocuri din grupe fiind prevazute pentru prima decada a lunii februarie.

* Si totusi, ce fac cele 3+1 (romancele Laslo, in foto, Bazaliu si Hosu, si o muntenegreana) handbaliste de la Corona, pedepsite fara urma de dovada a vreunei vinovatii sa nu participe la CM din Japonia? Ce s-a intamplat, de fapt, care sunt dedesubturile acestei afaceri puturoase?

Si acum, cred, intrebarea-intrebarilor: ati vazut, eu nu, desi nu sunt chiar de ieri in fenomen, ba chiar de ras-ras-alaltaieri, vreo echipa pedepsita in vreun fel, in afara vreunei amenzi si a oprobriului public, pentru dopajul unui/unor componenti? Vinovatia, in doping, este strict individuala, nu se depuncteaza nimic in ce priveste echipa. Si atunci?

De ce s-a sarit la gatul unor fete pana la producerea unei dovezi clare, de ce, absolut neregulamentar, chiar ilegal, au fost date identitatile, cine a creat toata aceasta sulfuroasa situatie? Ca sa nu mai vorbim ca suntem vai de mama noastra cu calificarile la JO de la Tokio, ne mai punem piedica si singuri!

PS. Intr-o conferinta de presa pe picior, Alexandru Dedu, presedintele FRH, secundat de secretarul general Cristina Varzaru au cam dat-o la intors, venind cu declaratii aiuritoare. Iata: “Pana la dovedirea acestui fapt, jucatoarele sunt nevinovate. Experienta noastra tinde spre zero, a fi trebuit să ne interesam despre aceasta situatie.”. Va vine sa credeti, aducem o pata ingrozitoare asupra unor oameni si a unei grupari stimabile, dupa care “trebuia sa ne fi interesat”…

Iar acum, bomboana pe coliva: “Din cate se stie, aceasta procedură nu poate fi dovedita (…), sunt niste poze aparute pe Instagram”, lasand sa se inteleaga ca s-ar putea ca vreuna sa ajunga, totusi, in Japonia (de aia in loc de 18 in lot au plecat 17?). Urata treaba, din istoria neagra a sportului nostru!

Plus ca anuntul a fost facut de agentia romaneasca antidoping (cam suspendata, nu o data…), condusa de un nepriceput notoriu in materie, fostul fluieras de fotbal si omul de afaceri Cristian Balaj, subinginer sau asa ceva, pus politic (sic!), direct din postura de consilier al fostului ministru al sportului. Ma rog, unul dintre cei 3 neaveniti din 2017-2019!