Un eveniment pe cat de spectaculos (chiar se potriveste, recordul fiind de spectatori), pe atat de semnificativ, datorita “concurentei” cu noua formula a Davis Cup: meciul demonstrativ de tenis dintre Roger Federer si Alexander Zverev a fost urmarit pe viu de 42.517 oameni, in arena de lupte cu tauri din Ciudad de Mexico, terenul fiind in Plaza de Toros, iar imaginile au devenit vedetele zilei in presa mondiala (si aici…)

Promovarea exceptionala a acestui sport s-a incheiat, din punct de vedere al rezultatului strict sportiv, cu victoria lui Federer (nr. 3), care a castigat cu 3-6, 6-4, 6-2 in fata germanului nr. 7 mondial, Zverev, depasindu-se copios precedentul record de acest fel, de 35.681 spectatori la Bruxelles, pe Stade Roi Baudouin, pe 8 iulie 2010, meciul disputandu-se, insa, intre cea mai indragita campioana a gazdelor, Kim Clijsters si o alta lidera mondiala, Serena Williams. A castigat favorita spectatorilor, Clijters, cu 6-3, 6-2.

Demonstrativul din Ciudad de Mexico (care a adus invingatorului un bonus de 10 milioane de dolari) face parte dintr-un turneu prin America de Sud al celor doi, cu meciuri deja disputate in Chile si Argentina, periplul urmand sa se incheie la Quito, capitala Ecuadorului, la altitudine, ca si in capitala mexicana.

* Cu o tenacitate, pricepere si, mai ales discretie si buna masurare a tintelor pe care si le propune, astfel incat sa se poata tine de cuvant, asa cum a invatat in familie, Razvan Lucescu a mai pus ceva solid la soclul carierei sa pe an ce trece mai impresionante, devenind campion al Asiei, dupa ce echipa saudita pe care o pregateste, Al Hilal, iata, la nivelul cel mai inalt al zonei, a cucerit titlul de campioana a Asiei, dupa o finala cu dubla victorie: 1-0 in tur, dar mai ales 2-0 in returul din deplasare cu formatia japoneza Urawa Red Diamons.

Al Hilal este echipa cu care a realizat un alt roman o performanta similara, Anghel Iordanescu castigand acelasi trofeu in 2000, dupa care a repetat succesul cu Al Ittihad. Iar acum echipa pregatita din nou de un roman, Răzvan Lucescu, esta din nou campioana a Asiei!

Acum, Razvan Lucescu va avea, in perioada 11-22 decembrie, o expunere totala a talentului lui, Al Hilal urmand sa participe la Campionatul Mondial al cluburilor, competitie la care mai sunt calificate Liverpool, campioana Europei, Flamengo, care si-a adjudecat recent Copa America, ambele deja in semifinale, la brazilieni tehnicianul roman putand ajunge daca depaseste in primul tur campioana Africii, Esperance de Tunis, pe 14 decembrie. Semifinala este programata pe 17 decembrie.

PS. Din motive pe care cititorii acestui blog le stiu prea bine, atentia lor fiind la alte alea (nu spun ca Moromete, ca nu e cazul, ceea ce ni se intampla astazi este cat se poate de serios), am preferat sa ii relaxez cu astfel de grupaje cuprinzand informatii mai putin amanuntite. SI SA UREZ: SA NE FIE DE BINE!