De Ziua Nationala a Romaniei, handbalistele ne-au mai adus putina culoare in obrajori, castigand destul de clar, cu 29-24 (15-12) cu Senegalul in cadrul Grupei C a CM din Japonia, un succes obtinut tot la Kumamoto, dupa o abordare serioasa, decisa inca din primul sfert de ora, cand ne-am si dus la 6 goluri diferenta, 9-3 in minutul 13, dupa ce am inceput cu 3-0, exact invers fata de partida de sambata cu Spania.

Din nou Cristina Neagu a fost marcatoarea echipei, cu 13 goluri, ajungand la borna 800 la nationala, dar trebuie tinut seama de faptul ca de multe ori intreaga echipa s-a mobilizat pentru punerea in valoare a sutului ei de exceptie, facandu-i dublu baraj.

Parca si poarta a tinut mai bine, cu Dumanska blocand in momente importante 2 lovituri de la 7 m, dar mie mi se pare in continuare banca tehnica destul de ezitanta, acest Tomas Ryde fiind in continuare cam nauc.

De altfel, acerb critic al selectionerului, fostul international Viorel Mazilu a izbucnit, din nou: “Cum, tu ceri time-out sa bei apa?”, aluzie evidenta la faptul ca in momentele de pauza cerute in timpul meciului in timp ce secundul Buceschi, ajutat vartos de Cristina Neagu, vorbeste despre ce si cum, suedezul se hidrateaza si trage niste linii cam doar pentru el pe o tabela…

In fine, iata cum au evoluat cele doua loturi:
Romania: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska – Aneta Udristioiu (3 goluri), Laura Pristavita, Cristina Neagu (13), Raluca Bacaoanu, Gabriela Perianu (3), Crina Pintea (1), Elena Dache, Anca Polocoser (3), Lorena Ostase (1), Sonia Seraficeanu (2), Madalina Zamfirescu (1), Ana Maria Iuganu (2).

Asadar, desi Neagu a inscris aproape jumatate din puncte, am avut totusi 9 marcatoare, semn ca si abordarea tactica s-a schimbat. Sa nu uitam, insa, ca de data aceasta am jucat cu Senegalul, care, culmea, sta mai bine decat noi in ce priveste JO-2020, fiind deja cu biletul pentru turneele de calificare in buzunar (ca vicecampioana a Africii), in timp ce noi e musai sa prindem cel putin locul 7 acum, pentru a mai putea lupta!

Senegal: Hatadou Sako, Cira Aram Lo – Khady Seck, Amina Sankhare (3), Doungou Camara (6), Fanta Keita (1), Hawa Ramatou Ndiaye (6), Niacalin Kante, Adja Sanou Paye (1), Marieme Ba, Ndiole Sene, Penda Sylla, Dienaba Sy, Raissa Dapina (7), Laura Kamdop, Awa Fall Diop.

Celelalte meciuri ale grupei C au avut rezultate scontate, in continuarea, parca, a primei serii, cu un plus pentru Spania, care pare ca s-a desprins in calificata de pe acum, invingand cu 29-25 (18-13) Ungaria, una din pretendentele la grupele principale, cu care Romania se va confrunta chiar in ultima zi din preliminarii! Culmea este ca scorul Spania-Ungaria putea sa se incheie fix cu acelasi scor ca si noi cu Senegalul, 29-24, dar unguroaicele au avut un 7 m chiar in ultima secunda de meci, pe care l-au transformat.

De asemenea, confruntarea Muntenegru-Kazahstan nu a dat loc la suspans, balcanicele invingand cu 30-21 (13-11), dupa un joc destul de economicos, abordarea cea mai buna in asemenea competitii de cursa lunga. Muntenegru castigase, in prima zi, in fata Senegalului, cu 29-25 (14-15), deci tot cu o intrare in subiect mai putin decisa…

Urmatoarele meciuri din Grupa C sunt programate pe 3 decembrie, Spania – Senegal (08:00), Romania – Kazahstan (12:00) si Ungaria – Muntenegru (08:00).

In celelalte grupe nu ai cum sa nu remarci egalul inregistrat de campioana mondiala si europeana Franta, 19-19 (10-7), cu Brazilia, dupa ce in prima zi pierduse, 27-29 cu Coreea de Sud, ca si cum frantuzoaicele traiesc inca euforia calificarii la JO-2020 si au venit acum doar pentru acomodare. Sau poate, cine stie, au un dozaj savant de intrare in forma… Apoi, Germania-Australia 34-8 (16-4) si Danemarca-Coreea de Sud 26-26 (13-10)

Cum v-ati dat seama, luni in grupa C este liber, dar sunt meciuri in celelalte grupe, iata programul tv cu confruntarile respective:
2 decembrie
Digi Sport 1: 08:00 – Angola – Olanda
13:30 – Slovenia – Norvegia
Digi Sport 2: 08:00 – Argentina – Rusia
11:00 – Congo – Japonia
13:00 – China – Suedia