In sesiune ordinara, Agentia Mondiala Antidoping (WADA/AMA) a decis, in unanimitate, sa suspende Rusia pe 4 ani de la competitiile majore, incluzand urmatoarele 2 editii ale Jocurilor Olimpice, de vara din 2020, de la Tokio, si de iarna, din 2022, de la Beijing, de la participarea sub drapel si imn propriu la CM, precum si organizarea oricarui campionat mondial pe pamant rusesc, cauza fiind faptul ca aceasta tara a recidivat in a trisa, prezentand date false despre controalele antidoping.

In fapt, cuvantul folosit, ca asa este normal, este “recomandari”, dar organismele serioase nu trec niciodata peste parerile specialistilor, iar pluralul se refera la un pachet intreg de sanctiuni, prezentat de Comitetul de revizie, raport aprobat acum si comunicat de un purtator de cuvant al organismului mondial antitoping.

Evident, ca in orice actiune serioasa pe plan international, exista si posibilitatea unui apel, ultima actiune posibila, anume la Tribunalul pentru arbitraj sportiv (TAS) de la Lausanne, Comitetul Executiv al AMA interzicand delegatia sportiva, drapelul si imnul Rusiei la intrecerile mondiale, dar permite, se subliniaza, prezenta ca exceptie, individual, sub drapel neutru, pentru sportivii care isi dovedesc nevinovatia, neparticipand la pregatirea in sistemul sponsorizat de Moscova.

De asemenea, este interzisa orice participare a oricarui oficial rus la competitiile olimpice si la alte actiuni sportive majore. De altfel, dupa cum se stie, Rusia suferise aceleasi sanctiuni, in mare parte a lor, si in precedentii 3 ani, in speranta ca va indrepta lucrurile, ceea ce, iata, nu s-a intamplat.

Sa fie clar, asta a comunicat WADA/AMA de la CE, iar in ce priveste maruntisuri legate de alte probleme de dopaj, inclusiv unele inchipuite, organismul antidoping mondial nu a anuntat nimic.

Ma refer la toata aceasta aiureala legata de handbalul romanesc, cazul care mie mi se pare absolut inventat, cel cu Corona Brasov. Deocamdata, mingea, mica, peticita si chiar murdara rau de rahat, se afla in ograda noastra, mai precis la agentia nationala antidoping, care, daca imi dati voie sa am si eu o opinie (si imi dati, pentru ca voi demonstra ca am mai desumflat o prosteala ca asta) a si incalcat o regula de aur: a dat numele sportivilor, inainte de a ancheta cazul.

Vezi si faptul ca toata lumea suspenda, anuleaza, scoate din viata, trimite in iad pe toata lumea, inclusiv 2 fete, deocamdata, care au dovedit deja ca nici nu au trecut pe la clinica unde se face, cum ii zice frate, “terapie cu laser intravenos”.

Pana acum nu ni s-a aratat nici un capat de alineat din vreun regulament international care sa vorbeasca de “laser intravenos”, chiar nu pot banui ce e aia (iti baga raze laser pe vene sau ce?), aruncandu-se cu “WADA nu o acceptă fiindcă se specifică în mod clar că e interzisă orice formă de manipulare a sângelui.”

Mi-am adus aminte, ajutat si de memoria acestui blog, din care voi cita, ca fix cu un an inainte, adica pe 27 noiembrie 2018 (o fi vorba o criza de subiecte in pragul iernii, precum crizele de primavara la ulcerosi), ma simteam nevoit sa desfiintez o alta astfel de inventie, facuta cam din aceeasi directie.

Adica, despre metoda ozonoterapia prin rect, tot o “metoda de manipulare a sangelui”. Nu mai am nervii acum sa tot vorbesc despre asemenea bazaconii, asa ca pur si simplu voi copia prima parte postarii din 27/11/2018, cu titlu cu tot, ca sa ne dam seama ce prostii (gratuite?) se practica pe la noi.

DOPING CU DUDE, o glumita lesinata, ozonoterapia prin rect si alte dragalasenii

* Decredibilizarea presei a atins vagauni greu de imaginat, dar, dincolo de orice zaharel si bici s-ar folosi, cel mai temeinic ne-o facem cu mana noastra, iar in topul prostelii s-a urcat acum o asa-zisa ancheta, rostogolita aiurea si de colegi la care ma asteptam la oarece precautie, intitulata: “Secretul lui Reghe/OZONIFICAREA IN MASA”.

Autorul, dar mai ales parintii lui, nu merita sa fie facut de ras in fata, asa ca nu-i voi da numele, dar “tezele din noiembrie” pe care isi bazeaza bazaconia sunt, pentru spectaculozitatea limbajului, “folosirea ozonului ca doping, prin introducerea aerului ozonificat prin rectul fotbalistilor stelisti”, precum si o inventie inclusiv lingvistica, “autohemoterapia”.

Am mai spus-o: nimeni nu ne face mai mult rau decat ne putem face noi insine, dar, iata, limitele au inceput sa fie calcate periodic, cu dichis…