* Am intrat in posesia comunicatului oficial al CIO (l-a dat si site-ul AIPS, foto) in legatura cu cererea Agentiei mondiale antidoping de a exclude Rusia pe 4 ani de la toate marile competitii, urmatoarele JO, de vara si de iarna, si vreau sa va spun din capul locului, inainte de a da citate, ca nu prea am citit ceva atat de dur de la Lausanne.

” Comitetul Olimpic Internațional (CIO) condamnă în termenii cei mai puternici acțiunile celor responsabili de manipularea datelor Laboratorului de la Moscova înainte de a fi transferate Agenției Mondiale Antidoping (WADA) în ianuarie 2019. Această manipulare flagrantă este un atac asupra credibilitatii sportului în sine și este o insultă a mișcării sportive din întreaga lume. CIO va sprijini cele mai dure sancțiuni împotriva tuturor celor responsabili de această manipulare.

În același timp, CIO ar dori să mulțumească departamentului de informații și investigații (I&I) al WADA și experților independenți legali pentru munca detaliată și foarte profesională pe care au depus-o, pe baza cărora se bazează recomandările Comitetului de examinare a conformității (CRC) al WADA. (…)

(…) Prin urmare, CIO subliniază că vinovatul ar trebui să fie pedepsit în cel mai dur mod posibil din cauza gravității acestei încălcări și, prin urmare, salută sancțiunile pentru autoritățile ruse responsabile. Cu toate acestea, având în vedere seriozitatea manipulării, îndemnăm cu tărie WADA să ia măsuri suplimentare. Acest lucru înseamnă, în special, că AMA ar trebui să trimită toate aceste dosare către Consiliul Europei și UNESCO, având în vedere Convenția antidoping a Consiliului Europei și Convenția internațională UNESCO împotriva dopajului în sport.

La sfârșitul acestui proces, sperăm că justiția va domina în sfârșit și că vor exista sancțiuni depline și adecvate.”

* Nu prea ne-a priit stirea asta: sabrerul Tiberiu Dolniceanu, 31 ani, cel mai valoros scrimer roman al momentului, vicecampion olimpic cu echipa în 2012, a decis să faca cerere pentru renta viagera si incepând cu 1 ianuarie 2020 nu va mai participa la competitii, ieşind astfel din lupta pentru un bilet la JO 2020 la care mai avea şanse de calificare la individual. Asta este, pacat, dar scrima are si alti sportivi in cursa pentru Tokio, iar lui Dolniceanu trebuie sa i se aduca toate multumirile.

* Haideti ca a gasit Tomas Ryde o scuza la comportarea foarte slaba a echipei nationale de handbal fete a Romaniei la CM, selecionata condusa, daca nu stiti, chiar de el: “Daca le-as fi avut pe Buceschi si Laslo era altceva, nu mai faceam atatea erori in atac, iar cand faci greseli tehnice pe banda rulanta, automat intri in criza si efectiv nu mai ai habar ce sa faci.”

Distractia maxima nu este ca omul traieste in Rai in ce il priveste, dar a facut aceasta declaratie chiar trimisilor GSP, adica a publicatiei care a declansat, din senin, cu 2 zile inainte de plecarea spre Japonia, scandalul (imaginar, cred eu in continuare) ce a dus la excluderea brasovencelor amintite, ba chiar a intregului lot!

* Si ca sa ni se aplece total, suedezul ne pregateste pentru meciul de miercuri cu Japonia, decisiv: “Cristina Neagu e out, Laura Pristavita s-a accidentat, le voi da sanse celor tinere”. La cat de senin este si la ce degajat vorbeste ma intreb ce clauza de reziliere o avea la contract…

* PROGRAMUL TV, miercuri, 11.12.2019:
08,00 Handbal F, CM Olanda Coreea de Sud Digi 2
08,00 Handbal F, CM, Spania-Rusia Digi 1
11:00 Handbal F, CM 2019 România – Japonia Digi 1, Telekom 1, Look
11,00 Handbal F, CM Serbia-Danemarca Digi 2
13,30 Handbal F, CM Norvegia-Germania Digi 1
13,30 Handbal F, CM Muntenegru-Suedia Digi 2
15:00 Fotbal, UEFA Youth League Club Brugge – Real Madrid Digi 2
17:00 Fotbal, UEFA Youth League Bayern Munchen – Tottenham Digi 2
19:00 Baschet M U-BT Cluj Napoca – CSM CSU Oradea Digi 3
19:55 Fotbal, Liga Campionilor Dinamo Zagreb – Manchester City Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:55 Fotbal, Liga Campionilor Șahtior Donețk – Atalanta Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor Bayern Munchen – Tottenham Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor Club Brugge – Real Madrid Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor Leverkusen – Juventus Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, Liga Campionilor Atletico Madrid – Lokomotiv Moscova Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3