Iata, pe patinoarul Corona Brasov, echipa de hochei pe gheata a Romaniei a invins la scor, 15-0 (1-0, 4-0, 10-0) modesta formatie a Israelului, in urneul de precalificare la JO de la Beijing 2022, dar ceea ce m-a frapat in primul rand a fost faptul ca nu mai putin de 9 jucatori din reprezentativa Romaniei sunt de la Corona, desi asupra lor aceeasi gropari ai sportului nostru au lansat aceleasi acuzatii de dopaj cu laser intravenos (sic!) ca si in cazul handbalistelor!

Iata, ca sa n-avem vorbe, ce scria GSP, Tolontan, evident, pe blogul lui preluat cu sfintenie cand e vorba de distrugeri, imediat dupa declansarea scandalului handbalistelor:

“Locul 4 din 7 participante în Campionatul Național de Seniori, echipa de hochei Corona Brașov, a urmat același drum al dopingului ca și fetele din echipa brașoveană de handbal, conform unor documente care au ajuns în posesia poliției care investighează cazul. În ceea ce-i privește pe unii hocheiști, evidențele sunt clare.

Documentele sunt completate de mărturii mai ample, mai mulți oameni din interiorul clubului începând să vorbească.

”Medicii știau foarte bine că terapia cu laser intravenos este interzisă de WADA, însă a existat nu doar un interes de recuperarea mai rapidă a sportivilor, ci și unul financiar. Procedura costa 500 de lei pe fiecare sportiv și duceau cât mai mulți, că oricum plătea Consiliul Județean Brașov. O parte din bani se întorceau. Afacerea de dopaj e mai degrabă una de corupție decât una sportivă”, a descris sistemul o sursă familiarizată cu cercetările.

Terapia de la clinica IOMED pretinde că ”e una de regenerare, împotriva oboselii”, însă este intezisă pentru sportivii de performanță.

Acum, medicii sunt presați de către clubul Corona să nu dezvăluie întinderea fenomenului și cât de mulți sportivi au fost expuși, dar doctorii echipelor se tem pentru cariera lor și pentru consecințele penale.

Există contracte și facturi, aflate inclusiv în posesia Consiliului Local Brașov, finanțatorul Corona, pe care apare numele clinicii IOMED Brașov, unde se făcea terapia. Ședința dura mai puțin de o oră, costa 500 de lei și fiecare sportiv făcea între una și 10 ședințe pe lună. ”Volumul conta la bani, așa că au fost atrase tot mai multe secții”, a mărturisit cineva din interiorul clubului. Investigatorii suspectează că o parte din bani reveneau la persoane din club. Ca în toate cazurile de dopaj, se fac cercetări atât pe linie penală, cît și pe cea sportivă. Pentru hochei există o sesizare care se referă la 19 sportivi, dintre care doi minori, iar autoritățile încearcă să o confirme.

Informațiile de ultimă oră privitoare la implicarea în doping a echipei de hochei Corona au ajuns și la Federația Internațională de Hochei (IIHF).

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) nu a confirmat că e la curent cu noile dezvoltări ale cazului de la Brașov, pe care și ea îl cercetează.”

EVIDENT, NICIO DOVADA, IAR DIN PARTEA ANAD NICIUN COMUNICAT, ULTIMUL FIIND DE ACUM APROAPE O LUNA, IN CARE SE SPUNEA, ASA, IN TREACAT, CA 3 JUCATOARE AU FOST AVERTIZATE!!! PUTE RAU, NU SIMTITI? SI CE TREABA ARE POLITIA CU CHESTIA ASTA? SE VEDE FACATURA DE LA O POSTA!

Sa vedem, insa, si lotul Romaniei la hochei pe gheata, comunicat de federatia de specialitate, care nu s-a pliat, normal, pe alegatiile, chiar inventiille asa-zisilor gazetari, aceeasi care au sapat adanc si la gimnastica, va amintiti procesele de acum peste un deceniu cu care au fost manjiti Bellu si Bitang, de s-a ales praful:

Portari: POLC PATRIK (CSM Corona Brasov), TOKE ZOLTAN (CSM Corona Brasov)
Fundași: FARKAS TAMAS (SC Miercurea Ciuc), SALLO ALPAR (SC Miercurea Ciuc), GECSE HUGO (SC Miercurea Ciuc), GYORFY TIHAMER – LASZLO (SC Miercurea Ciuc), GOGA ATTILA (ACSH Gheorgheni), BORYSENKO PAVLO (CSM Corona Brasov), YEMELIANENKO YEVGENY (CSM Galati), BIRO OTTO (CSM Corona Brasov)

Atacanți: GAJDO BALAZS (CSM Corona Brasov), FODOR CSANAD (SC Miercurea Ciuc), CASANEANU EDUARD (SC Miercurea Ciuc), PETER BALASZ (CSM Corona Brasov), TRANCA DANIEL (CSM Corona Brasov), GLIGA ROBERTO (CSM Corona Brasov), MOLNAR ZSOMBOR (CSM Corona Brasov), CONSTANTIN MIRCEA (CSM Corona Brasov), BIRO GERGO (CSM Corona Brasov), KYRYCHENKO VITALII (CSM Galati), BUTOCHNOV ANTON (CSM Galati), PETER ZSOLT (ACSH Gheorgheni).

Pentru statistica, pentru ca trebuie scos in evidenta si rezultatul, chiar daca Israelul nu reprezinta vreo valoare in hochei pe gheata, iar turneul de precalificare (cu Islanda si Kirkistan e un prim pas, mic, spre JO-2022:
Israel – Romania 0-15 (0-1, 0-4, 0-10)
Tranca (4’08”, 44’13”), Butochnov (21’43”, 59’04”), Gajdo B (22’41”), Kirichenko (29’06”), Sallo (39’40), Casaneanu (47’36”, 59’59”) , Gliga (49’07”) , Biro O (52’33”), Farkas T(54’33”), Fodor (55’28”), Borisenko (57’05”, 57’56”).

* Iar pentru ca tot am ajuns la patinoare, iata, bestelita primarie brasoveana, despre care un “cap de cauciuc” de la PSD a spus ca este de vina, fiind liberala, de scandalul de dopaj de la club (aici s-a ajuns), ia sa vedem noi ce se intampla in Bucurestiul iubit, pastorit exclusiv de bravii colegi ai capului de cauciuc amintit cu patinoarele.

Pai, de “Mihai Flamaropol” stiti, lucrarile au fost oprite, iar investitia de 100 milioane lei (retineti suma, e importanta, veti vedea mai jos) a fost inghetata, pentru ca nu mai sunt bani pentru construirea celor 9.500 m patrati ai complexului.

Iar in acelasi timp, Primaria sectorului 1 da 60 milioane de euro (aproape 300 milioane de lei, de 3 ori cat ditamai patinoarul cu 10.000 de locuri, Bucurestiul fiind singura capitala europeana fara o asemenea arena) pentru 9 prostioare, intre care 5 asa-zise patinoare, fara gheata, cu un soi de plastic ca teren de alunecare, in suprafata totala de 8.100 mp. TUPEUL ASTA TE BLOCHEAZA!

Dincolo de faptul ca licitatia se incheie de Craciun, ca toata vara nu aveau timp de licitatie, hotia e cam pe fata, oameni buni. Pe Ion Tiriac, patinoarul de dimensiuni olimpice, cu gheata, cu 500 de locuri, l-a costat putin peste 3 milioane de euro (ca l-a facut pe banii lui), primaria sectorului 1, pe banii nenorocitilor impozitati si taxati la sange, da peste 10 milioane de euro pe ceva in aer liber, fara gheata. In ce buzunare?

* Pe fata, ce mai, chiar te intrebi cand au totusi de gand sa se opreasca din golaniile astea pestilentiale, ca sa citez o clasica in viata, care frizeaza dementa? Si cand gaseste statul un ac ca lumea pentru cojocul gros de pe obrazele acestor ipochimeni?