COSR si-a lansat, joi, in propria casa de la Sosea, “o casa a campionilor” in plan ideatic, dupa cum a subliniat presedintele forului olimpic Mihai Covaliu, in alocutiunea sa de prezentare a unei reviste de inalta tinuta, “Magazin Olimpic”, 120 de pagini care sunt menite sa umple un gol in presa noastra sportiva, care ar trebui sa se gandeasca acum serios daca, prin neglijarea modelelor sportive, deturnandu-le spre faptul divers al fotbalului neaos, nu este parte a declinului pe care sportul nostru il parcurge acum.

Dar sa lasam, acum, la o sarbatoare, analizele si sa inseram inspiratele cuvinte ale campionului olimpic Mihai Covaliu, la prezentarea spectaculoasei lucrari coordonate de vechiul gazetar sportiv (coleg cu mine in vremuri de mare avant al meseriei, cu 4 cotidiane de sport, nu-mi vine sa cred, dar cum iti cresti cititorii asa ii ai!), Inocentiu Voinea, de pe contul caruia de FB am luat si poza de mai sus.

Asadar, spunea presedintele COSR: “Sunt foarte fericit si bucuros precum un copil care a primit cadoul visat cu ocazia Sarbatorilor. Si sunt de doua ori fericit pentru ca pot sa impart acest cadou cu toti colegii mei din sport şi nu numai. Sunt momente si clipe in viata noastră in care imaginile fac cat o mie de cuvinte. Sunt mandru si onorat să prezint acest proiect drag sufletului meu. Marii campioni ai sportului românesc sunt nemuritori prin ceea ce au lasat mostenire generatiilor care au urmat. Poveştile lor, imaginile victoriilor istorice ni s-au intipărit în minte. Fac parte din patrimoniul românesc şi universal. Tot ceea ce facem noi azi e un pas spre normalitate. Acest Magazin Olimpic se doreşte a fi casa campionilor din trecut, de azi, precum si a celor care vor veni”.

Si secretarul general al forului de la Sosea, George Boroi, a vorbit, lasand sa se inteleaga ca aparitia, acum stabilita ca trimestriala, a publicatiei ar putea fi mai deasa, mai ales ca, pe de o parte, exista un gol in prezentarea sporturilor olimpice, chiar in an olimpic (coperta, cu titlul “Ultimul samurai”, cu Marian Dragulescu cvintuplu la JO ne trimite la Japonia, la Tokio), iar educatia olimpica, sportiva in general poate sadi, in timp, visul marilor ispravi in mintea multor copii si tineri.

* La Limoges ne merge bine, avem deja doua jucatoare in sferturile de finala ale turneului WTA de 125.000 de euro, pe Sorana Cirstea, care a dispus de Sara Sorribes-Tormo (Spania) cu 6-4, 6-3, dar in doar 1h10′, semn ca a jucat la procentaj, sigura pe ea, si Ana Bogdan, invingatoare cu 6-7 (5), 6-2, 6-4 in meciul cu americanca Bernarda Pera, favorita 6, nr. 65 mondial, ceea ce i-a adus romancei patrunderea in prima suta, fiind acum pe locul 98 mondial, deci sigura de tablou principal la Melbourne!

Pentru aceasta calificare, cele doua romance si-au asigurat cate 3.726 euro si 29 puncte, iar in sferturi vor avea adversare puternice: Sorana Cirstea pe americanca Nicole Gibbs, iar Ana Bogdan pe chiar favorita nr. 1, Ekaterina Aleksandrova (Rusia), care a dispus joi cu 6-3, 6-4 de frantuzoaica Oceane Dodin.

* PROGRAMUL TV, vineri, 20.12.2019:
17:30 Fotbal, Liga 1 Astra – Academica Clinceni Digi 1, Telekom 1, Look
17:45 Baschet M Dinamo Știința – SCM Timișoara Digi 4
20:30 Fotbal, Liga 1 Gaz Metan – Viitorul Digi 1, Telekom 1, Look Sport
21:30 Fotbal, Bundesliga Hoffenheim – Borussia Dortmund Digi 2
21:45 Fotbal, Serie A Fiorentina – Roma Digi 3
22:00 Fotbal, La Liga Eibar – Granada Digi 4