Cvintuplul castigator al titlului in Campionatul de baschet al SUA, NBA, dublu campion olimpic, in 2008 la Beijing, si la Londra-2012, unul dintre cei numai 7 baschetbalisti profesionisti care au depasit 30.000 de puncte marcate in cel mai puternic campionat din lume, americanul Kobe Bryant, de 20 de ani la LA Lakers, a murit la doar 41 de ani, intr-o tragedie aviatica, un accident de helicopter, in care si-a pierdut viata si fiica sa de 13 ani, Gianna.

A fost o tragedie care putea fi evitata, pentru ca, in primul rand, conditiile atmosferice nu erau tocmai prielnice, ceata din regiunea sudica a Californiei Calabras, unde s-a produs prabusirea helicopterului, ar fi trebuit sa tempereze graba marelui jucator, care voia sa-si duca fiica la un meci de baschet al echipei Mamba Sports Academy din Newbury Park, unde aceasta juca.

Seriful din comitatul Los Angeles, pe teritoriul caruia a fost inregistrata prabusirea, semnalata de un incendiu de padure, Alex Villanueva, a declarat intr-o conferinta de presa ca ora exacta a impactului fatal a fost 9,37 si ca ”Nu exista niciun supravieţuitor… Se aflau noua persoane la bordul aparatului de zbor, pilotul si alte opt persoane”,

Los Angeles Times, care a citat o sursă din politie, a relatat că lipsa de vizibilitate a fost atat de accentuată încât chiar si helicopterele politiei locale au fost oprite la sol, pana la degajarea cerului. “Nu erau conditii minime de zbor, din cauza situatiei meteo”, a spus purtatorul de cuvant al politiei din Los Angeles, Josh Rubenstein.

Imediat dupa primele stiri, legate de Kobe Bryant, au inceput sa apara stiri legate de celelalte victime, Orange Coast College, din comitatul Orange, anuntand ca antrenorul sau de baseball John Altobelli, 56 de ani, se gasea la bordul elicopterului, impreuna cu sotia sa Keri si una din cele doua fiice, Alyssa, dupa cum a transmis CNN.

Presa locala a relatat ca printre victime se mai gasesc o alta adolescenta si tatal acesteia, dar numele vor fi dezvaluite dupa identificare si dupa prevenirea familiilor, pentru ca, spune seriful Villanueva, “este lipsit de respect ca familiile sa afle de la un site de stiri mondene, TMZ, ca le-au murit cei dragi”, trimitere clara la faptul ca astfel s-a aflat de moartea lui Kobe Bryant si a fiicei sale.

Potrivit datelor oferite de flightradar24.com, un site de urmarire a zborurilor, helicopterul a decolat de pe aeroportul John Wayne din Santa Ana, la ora locală 09:06. indreptandu-se spre nord-vest, cu destinatia amintita, Mamba Sports Academy din Newbury Park, la doar 137 de kilometri, care in California, cu formidabila sa retea de autostrazi si sosele, ar fi putut fi strabatuti in 2-3 ore… Pur si simplu fatalitate sau si un dram de inconstienta?