* Miercuri s-a stabilit si a doua semifinala a probei masculine de la Melbourne, una care poate fi considerata a outsiderilor, de vreme ce Dominic Thiem l-a eliminat pe favoritul nr. 1, Rafael Nadal, iar Alexander Zverev pe Stan Wawrinka.

Oricum, succesul lui Thiem poate fi considerat o surpriza, atat prin pozitia ibericului in ierarhie, dar mai ales prin maniera, dupa 4h10′ austriacul impunandu-se cu 3 seturi castigate la tie-break, la 1 singur, la limita: 7-6 (3), 7-6 (4), 4-6, 7-6 (6), un meci pe muchie de cutit, in care desprinderile au fost la limita!

Si germanul Alexander Zverev a avut emotii, dar doar in primul set, pierdut la scor la veteranul elvetian Stan Wawrinka, dar a reusit sa prinda prima semifinala dintr-un turneu de Mare Slem din cariera dupa un destul de clar 1-6, 6-3, 6-4, 6-2. Momentul este unul deosebit pentru Zverev, care incepuse anul cu 3 infrangeri in turneele de “incalzire” pentru Australian Open.

* La Melbourne, in turneul juniorilor, in proba de dublu va avea si Romania un reprezentant, dupa mai multi ani de seceta, Nicolas Ionel calificandu-se, alaturi de austriacul Leandro Riedi in semifinale, dupa 6-4, 6-3 in fata italienilor Francesco Maestrelli/Samuel Vincent Ruggeri.

* Una dintre marile sperante ale ciclismului mondial, tanarul de 20 de ani (impliniti pe 25 ianuarie…) Remco Evenepoel (Deceuninck QuickStep) a reusit sa se impuna marţi în contratimpul individual din Turul San Juan, cursa din calendarul WorldTour, preluand conducerea la general, dupa 3 etape.

Campionul european en titre a fost cronometrat pe 15,3 km in 19’16”. Evenepoel a reusit sa-i invinga cu 32 de secunde pe italianul Filippo Ganna, medaliat cu bronz la ultima editie si cu 1’18” pe spaniolul Oscar Sevilla, proba disputandu-se intre Ullum si barajul Punta Negra (vestul Argentinei).

Aceeasi ordine este si in clasamentul general al Turului San Juan, inaintea etapei a patra, programata miercuri pe distantţa de 185 km, intre San Jose de Jachal si Villa San Agustin.

Veritabil fenomen, Remco Evenepoel (foto) este ciclist profesionist din 2017, dupa ce a fost international de juniori la fotbal pentru Belgia, iar anul acesta vrea sa debuteze intr-un mare tur, urmand sa ia startul in Giro d’Italia.

* PROGRAMUL TV, joi, 30.01.2020:
04,55 Tenis Australian Open (Simona Halep-Garbine Muguruza) Eurosport, Eurosport 2
10:30 Tenis Australian Open Eurosport, Eurosport 2
16:00 Snooker Mastersul German Eurosport
18,30 Handbal F Craiova-Bistrita, TVR 2
20,00 Fotbal, Cupa Spaniei, Barcelona-Leganes Telekom 1
21:30 Fotbal, Bundesliga 2 Hamburger – Nurnberg Digi 2
21,55 Fotbal Cupa Frantei Nice-Lyon Telekom 2
22,00 Fotbal Cupa Spaniei Miranda-Sevilla Telekom 1