* O mica, micuta consolare pentru tenisul romanesc la Melbourne, care mai are in cursa, totusi, un reprezentant, pe Nicholas David Ionel (foto), calificat alaturi de elvetianul Leandro Riedi in finala probei de dublu, dupa succesul cu 7-5, 6-4 in semifinala cu elvetienii Jerome Kim si Dominic Striker.

* In varsta de 17 ani, Ionel este “un jucator extrem de talentat. Are o placere teribila de a juca, ar sta toata ziua pe teren. Este un tip creativ, eu îl aseman foarte mult ca stil cu Gael Monfils”, spune Diane Samungi, coordonatoarea sectiei de tenis de la CS Dinamo București, informatia fiind reprodusa chiar de pe un site al clubului.

* Ca tot suntem la Melbourne, sa trecem si la proba-probelor, simplu masculin, unde sarbul Novak Djokovic a reusit a 27-a victorie, din 50 de meciuri, cat cuprinde palmaresul direct cu Roger Federer, dupa ce l-a intrecut pe elvetian in semifinala de joi cu 7-6 (1), 6-4, 6-3.

In finala, Djokovic il va intalni pe castigatorul celeilalte semifinale, programate vineri, dintre germanul Alexander Zverev si austriacul Dominic Thiem.

* Federatia internationala de atletism, World Athletics, cum se prezinta acum, a decis sa amane Campionatele mondiale indoor de anul acesta, programate intre 13 si 15 martie in orasul chinez Nanjing, editia fiind prevazuta pentru martie 2021.

Explicatia, evident nenorocitul de Coronavirus, care, in pofida eforturilor autoritatilor chineze, reprezinta, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, un pericol, astfel ca echipa medicala a IAAF nu a vrut sa riste integritatea sportivilor.

* Sportiva romanca Loredana Toma a obtinut 3 locuri 1 la categoria 64 kg la Cupa Mondiala de halere de la Roma, luptand in continuare in speranta ca Romania va concura la JO de la Tokio macar cu acei 2 sportivi care ar avea dreptul sa fie inscrisi in acest moment. Dupa cum se stie, exista o ancheta a WADA si CIO privind suspendarea halterofililor romani de la Tokio, daca se confirma analizele B de la cei 3 dopati de la JO-2012, de la Londra.

Cupa Mondiala de la Roma este considerata compettţie de calificare olimpica SILVER Tokyo 2020, la ea participand 159 de sportivi din 42 de tari. Laudabila forta, psihica in primul rand, a halterofilei de la Olimpia Bucuresti, in situatia in care asupra unei prezente la Jocurile nipone pluteste incertitudinea.

* PROGRAMUL TV, vineri, 31.01.2020:
05,00 Tenis, Australian Open Eurosport, Eurosport 2
09:25 Sărituri cu schiurile Cupa Mondială: Sapporo Eurosport 2
10:30 Tenis Australian Open Eurosport
15:00 Snooker Mastersul German Eurosport
19:00 Fotbal, Turcia Bașakșehir – Gengelbirligi Look Sport
20:00 Fotbal, Liga 1 U Craiova – Gaz Metan Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga Hertha Berlin – Schalke 04 Look Sport
21:45 Fotbal, Ligue 1 Rennes – Nantes Look Sport 3
22:00 Fotbal, La Liga Villareal – Osasuna Look Sport 2