In sfarsit, o zi buna pentru handbalul nostru feminin, 3 dintre cele 4 echipe angajate in cupele europene, CSM Bucuresti, Rm. Valcea si Bistrita, obtinand victorii pretioase, cu o singura sincopa, a fetelor de la Magura Cisnadie, in Cupa EHF.

Cel mai concludent succes a fost, fara discutie, cel al CSM Bucuresti, atat prin faptul ca a pus capat invincibilitatii in Grupa principala I a Ligii campionilor a frantuzoaicelor de la Metz, dupa 32-27 (16-14) in Polivalenta, cat si prin revenirea absolut superba a Cristinei Neagu, cu un total de 14 goluri inscrise, dar mai ales cu un procentaj rar intalnit – peste 70 la suta!

Practic, cea mai buna jucatoare a lumii din ultimul deceniu a marcat jumatate din golurile formatiei sale, dand incredere si siguranta colegelor, cam tuflite dupa ultimele iesiri, celelalte puncte ale vicecampioanei fiind realizate de Andrea Lekic 6 goluri, Crina Pintea 4, Elizabeth Omoregie 3, Itana Grbic 2, Iulia Curea 1, Andrea Klikovac 1, Dragana Cvijic 1.

Sâmbătă, Rostov pe Dona dispus de Vipers Kristiansand cu 33-26, iar in clasamentul conduce in continuare Metz, cu 8 puncte, urmata de Rostov – 7 punte, Team Esbjerg, 6 puncte, Vipers, 5 puncte, CSM Bucurelti, 5 puncte, FTC-Rail Cargo Hungaria, 3 puncte. Cum primele 4 echipe se califica in sferturi, bucurestencele au acum sanse mari sa mearga mai departe.

In urmatoarea etapa vor avea loc meciurile Vipers Kristiansand – CSM Bucureşti, FTC-Rail Cargo Hungaria – Rostov pe Don, ambele pe 8 februarie, si Metz Handball – Team Esbjerg, pe 9 februarie.

Tot in Liga campioanelor, SCM Râmnicu Vâlcea a învins clar formatia suedeza IK Savehof, cu scorul de 23-17 (15-7), in deplasare, la Partille, în Grupa principală 2, in care sambata Gyori Audi ETO KC a dispus de Buducnost Podgorica cu 26-24, iar Brest Bretagne Handball – de RK Krim Mercator Ljubljana cu 29-25.

Gyori Audi ETO KC e primul loc, cu 11 puncte, urmata de Brest Bretagne Handball, 11 puncte, Buducnost, 6 puncte, SCM Ramnicu Vâlcea, 4 puncte, IK Savehof, 2 puncte, Krim Ljubljana, 2 puncte.

Saptamana viitoare se vor juca partidele SCM Ramnicu Vâlcea – Gyori Audi ETO KC, Buducnost – Krim Mercator, ambele pe 8 februarie, si Brest Bretagne Handball – IK Savehof, pe 9 februarie.

In sfarsit, in Cupa EHF CSM Bistrita a intrecut cu 26-20 (17-9) echipa poloneza din Lublin, in grupa C, dar Magura Cisnadie, in grupa B, a pierdut acasa in fata formatiei Podravka Vegeta Koprivnica, croatele castigand cu scorul de 31-29 (17-15).