* Cuplul Horia Tecau/Jean-Julien Rojer s-a calificat in sferturile Turneului de 600.000 dolari de la Montpellier, unde romanul si olandezul sunt favoriti nr. 2, invingand cu 6-4, 6-4 perechea canadiana Felix Auger-Aliassime/ Denis Shapovalov.

* Potrivit legilor japoneze, Adrian Mutu, selectionerul echipei de tineret a Romaniei, calificata la JO de la Tokio, nu va putea, cel mai probabil, sa conduca de pe banca de rezerve, cel mult sa mearga ca turist la competitie, pentru ca a fost prins dopat cu cocaina pe cand evolua la Chelsea.

Oricum, Mutu ar fi fost secundul lui Mirel Radoi la Jocuri, va putea intra si in Japonia, dar doar cu viza turistica, pentru ceilalti cetateni romani nefiind nevoie de asemenea formalitati. Or, ca turist, fostul international nu poate fi cooptat in delegatia olimpica.

Strictetea din Japonia in domeniu a fost simtita din plin de celebritati precum fotbalistul Diego Maradona, care nu a putut fi prezent la meciurile CM 2002 nici ca spectator, dar si de Paris Hilton, din acelasi motiv.

* Scandalul din sportul francez legat de acuzatiile de viol facute intr-o carte de fosta patinatoare Sarah Abitbol impotriva antrenorului ei din anii ’90, Gilles Beyer, a ajuns, cum era de asteptat, in justitie, parchetul din Paris deschizand o ancheta penala.

De caz se ocupa Departamentul pentru infractiuni contra minorilor, care are drept obiectiv trasat de judecatorul de instructie “sa identifice toate celelalte victime care ar fi putut suferi, in contextul descris, de infractiuni similare (viol si agresiuni sexuale)” , altele decat faptele prezentate in cartea lui Abitbol.

* Agentia Mondiala Antidoping (AMA/WADA) a cerut Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), pe care l-a sesizat la inceputul lunii ianuarie in dosarul privind dopajul sportivilor rusi, ca aceste audieri pentru a stabili daca Rusia trebuie exclusa de la Jocurile Olimpice de vară ediţia 2020 sa fie publice.

TAS, ca ultima instanta, trebuie sa decida daca aplica excluderea pe 4 ani a Rusiei din toate competitiile sportive internationale, solicitata de AMA din cauza manipularii datelor controalelor antidoping. Cel mai probabil o decizie va fi luata in luna mai, cu 2 luni inaintea JO de la Tokio.

* Ramanand pe nenorocitul subiect al dopajului, trebuie sa va comunic ca Federatia internationala de haltere va fi anchetata de un fost procuror federal american, Richard McLaren, cel care a acuzat si Rusia, investigator independent, la care apeleaza WADA de mai multa vreme.

In cazul IWF este anchetat, in primul rand presedintele Tamas Ajani, demis pentru 90 de zile, pana la incheierea cercetarilor, care este acuzat de coruptie in legatura cu musamalizarea unor cazuri de dopaj. Cercetarile au fost accelerata de un documentar exceptional al postului german de televiziune ARD, care a dat documente dincolo de orice dubiu, inclusiv inregistrari cu camera ascunsa, privind dopajul generalizat din acest sport.

* PROGRAMUL TV, miercuri, 05.02.2020:
17:00 Baschet M Dinamo – BC CSU Sibiu Digi 3
19:00 Baschet M U-BT Cluj-Napoca – Ironi Ness Ziona Digi 3
20:00 Handbal M Kiel – Vardar Digi 2
20:00 Fotbal, Ligue 1 Lyon – Amiens Digi 4
21:45 Fotbal, Serie A Lazio – Verona Digi 2
22:00 Fotbal, Ligue 1 Saint-Etienne – Marseille Digi 4