* Puscasa Laura Coman, cea mai buna sportiva dinamovista, dar si a Romaniei, in mai multe anchete, a anului trecut, prima componenta calificata a lotului olimpic (de altfel, este inclusa in programul Samurai, al COSR) dovedeste un progres de zile mari, cucerind titlul national la pusca aer comprimat 10 m cu un rezultat superior recordului mondial – 253,3 puncte.

Dupa cum probabil stiti sau banuiti, la tir, ca si la alte discipline, sunt luate in considerare pentru a fi omologate drept recorduri mondiale doar rezultatele inregistrate in competitii de nivel inalt (campionate continentale, mondiale, JO), in primul rand pentru ca in aceste intreceri stresul de concurs este esential, asa cum se intampla in sporturi de concentrare maxima, precum tirul.

Alte motive nu sunt de luat in consideratie serios, pentru ca eleva antrenorului Olimpiu Marin (ca si acesta, aflat in poza de pe contul COSR alaturi de campioana) dovedeste o constanta in rezultate la nivel inalt incredibila pentru o asemenea proba, in care diferentele se fac, fara exagerare, in microni pe tinte, hai, diabolouri, ca sa ma dau cunoscator…

Pe locurile urmatoare in proba feminina, desfasurata la Poligonul “Iosif Sarbu”, de la Baneasa, s-au situat alte doua talentate puscase, Roxana Sidi (Steaua) si Eliza Molnar, iar Nationalele constituie un ultimul concurs de pregatire si selectie pentru CE programate in aceasta luna in Polonia. Poate trage si acolo un 253 Laura, sa fie omologabil ca record mondial…

* Gloria Bistrita va juca in sferturile de finala ale Cupei EHF la handbal feminin cu formatia daneza Herning-Ikast Handbold, a stabilit tragerea la sorţi efectuata marti, la Viena. Gloria va disputa primul meci pe teren propriu pe 29 februarie sau 1 martie, iar returul dupa o saptamana.

Herning-Ikast Handbold a castigat Grupa D, cu 7 puncte, inaintea echipelor HC Lada Togliatti (Rusia), 6 puncte, Storhamar Handball Elite (Norvegia), 6 puncte SG BBM Bietigheim (Germania), 5 puncte, in timp ce Gloria Bistrita s-a situat pe locul secund in Grupa C, dupa o alta formatie daneza, Odense Handbol, calificandu-se in ultima secunda, printr-un gol egalizator marcat de veterana Valentina Ardean-Elisei in partida cu ERD din Ungaria.

Daca va trece de Herning-Ikast, Gloria, care a intrat in grupele EHF dupa descalificarea unei alte echipe romane, Corona Brasov, dupa scandalul nici acum lamurit al presupuselor cazuri de doping, va juca in semifinale contra invingatoarei dintre Podravka Vegeta Koprivnica (Croatia) si Thuringer HC (Germania). Semifinalele – la inceputul lunii aprilie.

* Dupa RPD Coreeana, retrasa de la JO-2020, dupa ce se sugerase ca va fi Kazahstan, apoi Hong Kong, Federatia internationala de handbal a anuntat oficial cine va fi a treia adversara a Romaniei, pe langa Muntenegru si Norvegia, in turneul de calificare olimpica din Muntenegru, din perioada 20-22 martie: Thailanda.

Decizia a fost luata luni, astfel ca reprezentativa de handbal feminin a Romaniei va debuta pe 20 martie calificarile impotriva Thailandei, a doua zi a intalni Norvegia, incheind turneul preolimpic intr-un meci, probabil decisiv, pentru ca primele 2 formatii se califica la Tokio, cu Norvegia.

* PROGRAMUL TV, miercuri, 12.02.2020:
12:00 Tenis, WTA Turneul din St Petersburg Digi 2
12:30 Tenis, WTA Turneul din Hua Hin Digi 4
15:00 Fotbal, UEFA Youth League Rangers – Atletico Madrid Digi 3
17:00 Fotbal, UEFA Youth League Porto – Salzburg Digi 4
19:00 Fotbal, UEFA Youth League Real Zaragoza – Lyon Digi 4
20:00 Handbal M Kiel – Veszprem Digi 3