Luptatorul roman Alin Alexuc-Ciuraru este noul campion european al categoriei 130 kg, la stilul clasic, dupa ce a reusit un concurs perfect la CE de la Roma, invingand in finala pe georgianul Levan Arabuli, cu un clar 6-1.

Dinamovistul in varsta de 30 de ani, impliniti chiar luna aceasta, pe 3 februarie, si-a depasit impresionant cele mai bune performante din cariera sa de pana acum, 2 medalii de bronz la CE de greco-romane din 2018 si 2019, ultimul avand loc chiar la Bucuresti.

Acest rezultat da sperante pentru o calificare la JO-2020 (Europenele nu au fost criteriu), biletele pentru Tokio urmand sa fie impartite la lupte in urma concursurilor programate in 19-22 martie la Budapesta si 30 aprilie-3 mai la Sofia.

* Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, programat pentru 19 aprilie, nu se va mai disputa din cauza focarului de coronavirus, scrie presa britanica, a patra cursa a sezonului, prevazuta la Shanghai, fiind oricum doar una dintre cele 22 de GP din noul sezon, ceea ce face imposibila o reprogramare, dupa ce calendarul a fost si asa supradimensionat.

Se asteapta o confirmare oficiala, dar trebuie spus ca Marele Premiu de Formula 1 al Chinei ar fi inca unul dintre celelalte evenimente sportive anulate deja pe continentul asiatic din cauza epidemiei de coronavirus.

* Au fost stabilite si grupele turneului final al Cupei Federatiei la tenis feminin, din perioada 14-19 aprilie, de la Budapeste, cele 12 echipe fiind impartite in 4 astfel de serii, care vor disputa meciurile pe zgura de la Laszlo Papp Sports Arena.

Iata rezultatele repartizarii celor 12 selectionate:
Grupa A: Franta, Ungaria, Rusia
Grupa B: Australia, Belgia, Belarus
Grupa C: SUA, Slovacia, Spania
Grupa D: Cehia, Germania, Elvetia

* La sediul Senatului Romaniei s-a desfasurat un eveniment cu participarea unor mari personalitati din sport, Simona Halep, Nadia Comaneci, Gabi Szabo, Alina Dumitru, Camelia Potec si Ilie Nastase, un semnal de alarma in fata unei situatii cu totul precare a sportului nostru.

Titlul acestei luari de pozitie, cam pesimist si care nu da niciun semn de propuneri pentru solutii, “Ajutor! Vorbim in van si nimeni nu ne asculta!”, precum si initiatorii evenimentului, senatorii Serban Nicolae si Daniel Zamfir, ma fac sa fiu prudent in fata acestui gest absolut onorabil, de altfel, al personalitatilor prezente.

Mai ales ca nu am niciun text cat de cat relevant de la luarile de cuvant, iar in comunicatele care se refera la eveniment unu dintre initiatori, Daniel Zamfir, este “senator ALDE”, or activul in contestarea a orice este la PSD, dupa ce a fost ales pe listele PNL, cu 3 “transferuri” in numai 2 ani!

E o vorba la romani: “Vezi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti”. Mai multa atentie, chiar prudenta, nu ar strica…

* PROGRAMUL TV, joi, 13.02.2020:
10:00 Tenis, WTA Turneul din Hua Hin Digi 2, Digi 4
12:00 Tenis, WTA Turneul din St Petersburg Digi 2
16,00 Fotbal, Cupa Turciei, Erzurum-Trabzonspor Look TV
18,15 Fotbal, Cupa Turciei, Sivasspor-Antalyaspor Look TV
20,00 Handbal M, Cupa EHF Fuchse Berlin-Tatabanya Telekom 3
21,00 Fotbal Cupa Italiei (semifinale) Milan-Juventus
22,00 Fotbal Cupa Spaniei (semifinale) Real Sociedad-Mirandes Telekom 1
22,00 Fotbal, Cupa Frantei (sferturi) Epinal-St. Etienne Telekom 2