* CSM Bucuresti va juca impotriva rusilor de la HC Victor Stavropol, iar AHC Potaissa Turda cu echipa greaca AEK Atena in sferturile de finala ale Cupei Challenge la handbal masculin, potrivit tragerii la sorţt efectuate, marti, la Viena.

CSM Bucureşti este detinatoarea trofeului si are programat primul meci in deplasare pe 21 sau 22 martie, returul fiind la Bucuresti, o saptamana mai tarziu, iar Potaissa are exact acelasi program, cu turul in postura de oaspete

Pilotul britanic Lewis Hamilton, campionul mondial en titre din Formula 1, si fotbalistul argentinian Lionel Messi, sextuplu castigator al Balonului de Aur, s-au aflat, ex-aequo, pe primul loc in ierarhia masculina a Premiilor Academiei Laureus (foto), in timp ce gimnasta americanca Simone Biles a fost desemnata, a treia oara sportiva anului, performanta unica in cele doua decenii de cand exista ceremonia, acum gazduita de Berlin.

Selectionata de rugby a Africii de Sud, campioana mondiala in 2019, in Japonia, a fost aleasa drept cea mai buna echipa a anului, urmand in palmares celei de fotbal a Frantei, castigatoare a titlului suprem in 2018.

Dar lista premiilor Laureus este din ce in ce mai bogata, astfel ca va prezint palmaresul 2019, in viziunea membrilor Academiei:

Lista castigatorilor la gala Premiilor Laureus:
Sportivul anului: Lewis Hamilton şi Lionel Messi
Sportiva anului: Simone Biles
Echipa anului: Africa de Sud (rugby)
Revelaţia anului: Egan Bernal
Revenirea anului: Sophia Floersch
Persoana cu dizabilitate a anului: Oksana Masters
Persoana de acţiune a anului: Chloe Kim
Cel mai frumos moment sportiv: Sachin Tendulkar
Premiul pentru întreaga carieră: Dirk Nowitzki
Premiul pentru o realizare de exceptie: Federaţia spaniola de baschet
Premiul pentru binefacere: South Bronx United

* De ce o fi blestemat sportul romanesc sa aiba asemenea sefi, chiar nu pot pricepe, cel putin in ultimii 3 ani a fost prapad! O producatoare de palinca, un fotbalist de liga a 4-a, profesor de sport picat cu 2 si ceva la titularizare, iar acum un pafarist total, care spune peste tot, inclusiv in Parlament, ca obiectivul principal al MTS este Euro-2020! In an olimpic, fratilor!!

Pai, una ca nu are nicio treaba MTS cu Euro-2020 la fotbal, turneul este la superindependenta, inclusiv financiara, Federatie romana de fotbal, alte 11 federatii nationale gazda, in colaborare cu UEFA, alta ca Romania nu s-a calificat pana acum la ceea ce se cheama Euro-2020, adica turneul final, ca in fapt campionatul european, cu preliminarii, baraje si alte alea, se desfasoara pe aproape 3 ani!

Daca asta e preocuparea sefului sportului in anul 2020, inclusiv Stadionul Giulesti, care e in sectorul 1, ca si echipa Rapid, sa ne vedem de treaba, zau asa, chiar nu au gasit un specialist, cat de cat, in domeniu?

* Gigi Becali are, sigur (de fapt nu stim decat asta precis, pentru ca am mai avut dezinformari din partea “latifundiarului din Pipera”…), conturile bancare urmarite de DNA, suspectat de spalare de bani, motivul avansat, public, la deruta, fiind donatiile caritabile. Pai la donatii caritabile pot intra si fotbalistii? Dupa cum joaca, ar fi cam da, dupa cate se petrec prin fotbalul nostru cred ca sunt lucruri mai serioase la mijloc, nu pleaca nimeni dupa fentele obosite ale impricinatului.

* PROGRAMUL TV, joi, 20.02.2020:
12,00 Tenis, WTA Turneul de la Dubai
17,00 Handbal M, Turda-Calarasi TVR 2
18,00 Baschet M, preliminarii Euro-2021 Spania-Romania Digi 3
19,55 Fotbal, UEL, CFR-Sevilla, Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19,55 Fotbal, UEL, Bruges-Manchester United Digi 2
19,55 Fotbal, UEL, Getafe-Ajax Digi 3
21,30 Tenis ATP, Turneul de la Rio de Janeiro Eurosport 2
22,00 Fotbal, UEL Olympiakos-Arsenal Digi 2, Look Sport
22,00 Fotbal, UEL, Rangers-Braga Digi 3
22,00 Fotbal, UEL, Roma-Gent