Demonstratie incredibila de tenis la asemenea nivel, semifinala de turneu premier, in reprezentatie fiind romanca Simona Halep, care a facut meciul perfect, castigand in doar 1h02′, cu 6-2, 6-0, in fata revelatiei americane Jennifer Brady, care venea in ultimul act cu 6 victorii consecutive, incredibile intr-o saptamana!

A fost, imi pare rau sa spun asta, o veritabila executie, un matador (cuvantul mi-a venit si de la faptul ca Brady era in rosu…) ducandu-si expeditiv la final opera, intr-un turneu in care cea mai slab clasata jucatoare direct pe tablou era oricum in primele 50 din lume, americanca fiind a 52-a si, deci, obligata sa joace calificari. Nu prea ai ce statistici sa dai in asemenea situatii, dar un raport, al punctelor castigate, este bun pentru a vedea atat faptul ca totul a fost pe repede inainte, cat si ca invingatoarea s-a impus clar: 58-36!

Tehnic a fost, din nou, perfecta jucatoarea noastra, intrandu-i acum si calibratele passing-uri in lungul liniei, care ii creasera probleme in primele doua meciuri, simte mingea perfect si ne lasa sa vedem adevarata valoare a unei jucatoare care a intrat in al 7-lea an in TOP 10, poate emblema cea mai importanta care o caracterizeaza, chiar si dincolo de faptul ca a fost peste un an nr. 1 in lume, iar acum este pe 2 si cu sanse de a reveni!

De altfel, Simona Halep si-a adaugat cele 305 puncte ale finalistei, pe langa cei 372.200 dolari, suma cu care, ca un fapt divers deja pentru o jucatoare care a depasit in cariera 38 milioane dolari in premii, primul milion anul acesta, in care nu a disputat decat 3 turnee!

Adversara dIn finala, pentru prima oara ajunsa in ultimul act al unui turneu atat de tare, s-a calificat kazaha de 19 ani, nascuta la Moscova, Elena Ribakina (Pescariu, cum ar veni…), care se afla la un inceput debut de an cu totul special, cu 4 finale, la Dubai invingand-o vineri pe croata Petra Martic, cu dublu tie-break, 7-6 (5), 7-6 (2), doar doua seturi, dar in 2h15 minute de joc extrem de strans, dovada ca la punctele obtinute a fost egalitate perfecta: 97-97.

Inalta de 1,84 m, Ribakina este una dintre revelatiile actualei generatii, printre primele ei iesiri la rampa fiind castigarea, anul trecut, a Open Romania, in finala caruia a intrecut-o pe Patricia Tig, cu 6-2, 6-0, dar Tig venea dupa 2 ani de pauza si calificari, in care a fost admisa cu un wild-card, neavand clasament in acel moment.

* S-a tras la sorti si tabloul turneului Premier 5, cu premii totale de 2.939.695 dolari, in care avem si doua romance: pe Simona Halep, favorita nr. 2, prin revenirea pe circuit a liderului mondial, australianca Ashleygh Barty, si Sorana Cirstea.

Evident, Simona Halep este libera in primul tur, iar pentru mansa a doua adversara ei se va decide intre doua jucatoare baltice, Anett Kontaveit (Estonia) si letona Anastasija Sevastova, in timp ce Sorana Cirstea (72 WTA, dar in capitala Qatarului avem tablou de 64) o va avea adversara in primul tur… pe kazaha Elena Ribakina.

Sa speram ca in finala Simona Halep ii va mai taia din elan avantatei jucatoare nascute acum aproape 20 de ani la Moscova, care a ales Kazahstanul.