A venit si al 20-lea trofeu dintr-o cariera fara egal in Romania, Simona Halep castigand Turneul Premier de la Dubai, in fata tenacei, valoroasei kazahe Elena Ribakina, cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 (7/5), dupa 2h30′, un succes obtinut cu sudoare, sange si lacrimi, care, dupa cum se vede si din poza de mai sus, a stors ambele admirabile jucatoare de ultima picatura de energie.

Acest turneu, extrem de dur, de o intensitate cum numai aceste Premier le aduc, pentru ca toate jucatoarele direct admise pe tablou au fost din primele 50 in lume, a inceput pentru Simona Halep cu un moment de cumpana, cu Ons Jabeur anuland inclusiv o minge de meci, si s-a incheiat la fel, la ultima minge, 7-5 in decisivul setului decisiv.

In plus, a plecat din nou de la 0-1 la seturi, a revenit cu tenacitatea ei exceptionala (Artemon Efimov-Apostu a avut o reactie pe cat de fireasca, pe atat de desteapta si exacta: “Cine e cea mai buna din lume la rasturnat situatii in favoarea ei? Pai nu esti tu?”, moment de mare incredere transmis constantencei), a egalat normal la seturi, pentru a se angrena intr-un joc la epuizare, cu o tanara jucatoare, foarte bine instruita tehnic, dar care tine si la tavaleala, neavand nici uzura si ranile capatate in atatea batalii, un deceniu de lupte la baioneta.

As mai spune ceva: Simona Halep trebuie sa fie, de fapt chiar este, o mana cereasca pentru orice organizator, pentru ca ea asigura tribune populate, iar in fazele superioare chiar pline, multi spectatori venind special pentru ea. Romani, in primul rand, dar si altii, incantati de spectacolul garantat asigurat de romanca!

Cu cele 470 puncte (plus 696.860 dolari) asigurate, Simona Halep si-a consolidat postura de nr. 2 mondial, in perspectiva urcarii pana in vara. Ei, si aici, vine anuntul care a aparut cu putin timp inainte de aceasta a 37-a finala din cariera pentru romanca: si-a anuntat neparticiparea la Premier 5 de la Doha, unde fusese deja desemnata favorita nr. 2 (Sorana Cirstea este pe tabloul de 64, urmand sa o intalneasca pe… Elena Ribakova, cum spuneam, fragezita de Simona…).

Aceasta pentru ca, la valoarea ei, la pozitia pe care o are, poate alcatui un sezon cat mai judicios, iar in destul de scurta vreme urmeaza cele doua turnee Premier Mandatory, adica de cate 8.671.725 dolari, de la Indian Wells, in desertul californian (11-22 martie) si la Miami (in umeda Florida (24 martie-4 aprilie), doua probe extrem de tari, de generoase in puncte (cate 1.000 pentru castigatoare, restul bani…). Asa ca, sa-i uram pregatire linistita pentru acest sezon american de primavara.