* Lotul echipei nationale de handbal feminin a Romaniei pentru participarea la turneul preolimpic din Muntenegru, din perioada 20-22 martie, a fost definitivat, fiind selectionate 20 de jucatoare, care vor juca, pentru 2 locuri la JO de la Tokio impotriva selectionatei tarii gazda, a Norvegiei si a Thailandei.

La o prima vedere, chiar fugara, este clar ca vor fi probleme de omogenitate, cele 20 de handbaliste provenind de la 10 echipe, aceasta fiind, cred, o consecinta a apelului generalizat la cluburile noastre finantate de primarii la jucatoare din strainatate.

In fine, iata componenta lotului, care va ramane acelasi si pentru dubla cu Polonia pentru calificarea la EHF EURO 2020 (25 martie la Lubin, 29 martie la Ploiesti).

Diana Ciucă (SCM Râmnicu Vâlcea), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska (SCM Râmnicu Vâlcea) – portari, Laura Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (HC Minaur Baia Mare) – extreme dreapta, Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Ana-Maria Savu (SCM Craiova), Sabrina Lazea (HC Zalău) – interi dreapta, Elena Dache (HC Dunărea Brăila), Laura Pristăviţa (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Ana-Maria Ţicu (SCM Craiova), Andreea Rotaru (SCM Gloria Buzău) – centri, Dana Abed Kader (HC Zalău), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM Bucureşti) – pivoţi, Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (HC Minaur Baia Mare), Alexandra Severin (HC Zalău) – inter stânga, Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Ana-Maria Tănăsie (CS Măgura Cisnădie) – extreme stânga.

Staff-ul tehnic este compus din antrenorul principal Bogdan Burcea, antrenorul secund Robert Licu si antrenorul cu portarii Jaume Fort Mauri.

* Gloria Bistrița a pierdut pe teren propriu, mansa tur din cadrul sferturilor de finală ale Cupei EHF, cu echipa daneză Herning-Ikast, care a obtinut victoria cu 29-26 (13-10) asa ca parcursul glorios al bistricencelor se pare ca se opreste aici. Era si previzibil, de vreme ce jucatoarea cea mai buna de la gazde a fost, din nou, veterana Elisei (38 de ani), cu 9 goluri marcate, dupa ce a calificat in ultima secunda echipa in aceasta faza…

Pentru cine a uitat, formatia din Nasaud a ajuns in postura actuala ca urmare a eliminarii intempestive, ca sa nu spun altfel, a formatiei Corona Brasov, lucrata la greu de federatie, in colaborare cu ANAD, care, de 3 luni, nu ne spune nimic in legatura cu o rezolvare a situatiei. Adica un fel de capra vecinului in varianta sportiva. Amin!

* Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20 de la Bucuresti, programate în perioada 14-21 martie, au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia Internatională de haltere pe site-ul oficial, precizand ca numarul mare de tari participante, 80, a dus la aceasta decizie, nu neaparat situatia din Romania, unde “riscul la sanatatea individuala ramane scazut”

* Etapa a 2-a a Turului ciclist al Taiwanului, Taoyuan – Jiaobanshan Park (118,88 km), scurta, dar cu valurita pe final, a rasturnat complet ierarhiile, victoria revenind americanului Ryan Cavanagh, in 2h50’26”, urmat de taiwanezul Feng Chun Kai si Nakane Hideto, japonez de la Nippo Delko, veniti carati, in timp ce Eduard Grosu a ajuns abia al 59-lea, a 2’37”.

In clasamentul general, ordinea primilor clasati este cea din etapa secunda, cu locul secund la 11″, iar niponul de pe 3 la 13″, iar Eduard Grosu se afla pe 58, la 2’41”.

* PROGRAMUL TV, marti, 03.03.2020:

05,30 Ciclism, Circuitul asiatic (Turul Taiwanului) Eurosport 1
12:00 Tenis, WTA Turneul din Lyon Digi 2
15:00 Fotbal, UEFA Youth League Inter – Rennes Digi 4
17:00 Fotbal, UEFA Youth League Benfica – Liverpool Digi 4
18:00 Tenis, WTA Turneul din Monterey Digi 3
19:00 Baschet M CSM CSU Oradea – BC CSU Sibiu Digi 4
20:00 Fotbal, Liga 1 Academica Clinceni – Dinamo Digi 1, Telekom 1, Look Plus