* Intr-o atmosfera trista, cu vreo 10 asistenti in tribunele parasite (probabil participanti la competitie), cehoaica Tereza Martincova (nr. 132 WTA) a eliminat-o pe romanca Ana Bogdan in primul tur al Turneului de 275.000 dolari de la Lyon, cu 6-3, 4-6, 6-3.

Meciul a fost o plictiseala fara margini, liniar, fara urma de inspiratie, castigand cine a dat mai tare, iar aceasta, fizic, nu avea cum sa fie Ana Bogdan, cu 15 cm mai scunda, dar incapatanandu-se sa se bata cu adversara. Un jour sans, o zi fara, cum zic francezii…

* Intr-o conferinta de presa acordata marti, ministrul francez de origine romana Roxana Maracineanu (foto) a anuntat ca a propus mentinerea disputarii cursei cicliste Paris-Nisa, in pofida existentei virusului gripal Covid-19, iar meciul din Liga campionilor la fotbal Paris SG-Borussia Dormund de pe 11 martie va fi, aproape sigur, disputat, o problema fiind doar deplasarea Lyon la Torino, pentru returul cu Juventus.

In privinta meciului din Italia, decizia apartine tarii gazda, a precizat Roxana Maracineanu, care a mai adaugat ca niciun meci din etapa a 28-a a Ligue 1 la fotbal nu a fost amanat. Doar in cazuri extreme, ar putea exista partide fara spectatori, fosta noastra compatrioata, campioana mondiala de inot, neparticipand la panica aproape generala din tara ei de origine, unde cautam cate un bolnavior cu lumanarea.

Epidemia de coronavirus a fost tema unei reuniuni in cadrul Ministeruului Sportului, incepand chiar cu ciclismul, care are prevazuta cursa de mare traditie Paris-Nisa cu startul duminica. Aceasta propunere este determinata si de faptul ca traseul nu strabate zonele in care a fost depistat virusul atat de mediatizat.

In etapa a 3-a a Turului Taiwanului, castigata de australianul Nicholas White, care a fost cronometrat intre Hsinchu si Shigang in 3h40’59”, ciclistul roman Eduard Grosu a sosit cu plutonul fruntas, clasandu-se in final pe locul 20.

Liderul cursei este australianul Ryan Cavanagh (St George Continental Cycling Team), urmat de Chun Kai Feng (Taiwan), la 11 secunde şi de Nicholas White, la 12 secunde. Grosu a urcat pe locul 47, la 2’39”.

Miercuri este programata etapa a patra, intre Pingtung City şi Dapeng Bay (174,3 km).

* PROGRAMUL TV, miercuri, 04.03.2020:
06,30 Ciclism, Circuitul Asiei Eurosport 1
13:00 Tenis, WTA Turneul din Lyon Digi 2
15:00 Fotbal, UEFA Youth League Bayern Munchen – Dinamo Zagreb Digi 4
17:00 Fotbal, UEFA Youth League Juventus – Real Madrid Digi 4
17:30 Fotbal, Cupa României Petrolul – Sepsi Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19:00 Tenis, WTA Turneul din Monterey Digi 3
19:00 Baschet M U-BT Cluj Napoca – Medi Bayreuth Digi 4
20:30 Fotbal, Cupa României Poli Iași – U Craiova Digi 1, Telekom 1, Look Plus